Speelfilms en gasten Imagine op IFFR

Drie speelfilms die Imagine later dit jaar uitbrengt in de bioscopen, zijn geselecteerd voor International Film Festival Rotterdam (IFFR): Hannah, Lean on Pete en Une saison en France. Aanwezig op het festival zijn actrice Charlotte Rampling en de regisseurs Andrea Pallaoro en Mahamat-Saleh Haroun (bron: persbericht).

-

HANNAH (release: 22 februari)

Hannah is het intieme portret van een vrouw die worstelt met het verlies van haar identiteit. Nadat haar man in de gevangenis is beland, blijft Hannah alleen achter. Ze moet haar nieuwe situatie onder ogen komen en wisselt daarbij tussen momenten van ontkenning en berusting. Langzaam verliest ze daarbij echter de grip op haar leven.

Charlotte Rampling, André Wilms, Jean-Michel Balthazar en Luca Avallone spelen de hoofdrollen in het psychologisch drama Hannah. Via het gevoelige portret van een gebroken vrouw onderzoekt de film van Andrea Pallaoro thema’s als vervreemding, eenzaamheid en de grens tussen individuele vrijheid, menselijke relaties en sociale druk. In Venetië kreeg Charlotte Rampling de Coppa Volpi voor beste actrice; in Chicago won director of photography Chayse Irvin de prijs voor beste cinematografie. Sight & Sound: “Rampling’s performance is one of tensely calibrated restraint.” Variety: “An impressively rigorous exercise.

-

SCREENINGS IFFRvr 26 jan, 18.00 in De Doelen, zo 28 jan, 12.30 in de Schouwburg, di 30 jan, 15.45 in LantarenVenster 3,  do 1 feb, 14.30 in Pathé 3.

Charlotte Rampling is vrijdag 26 januari (beperkt) beschikbaar voor interviews.

Andrea Pallaoro is vrijdag 26 en zaterdag 27 januari beschikbaar voor interviews.

-

LEAN ON PETE (release: 31 mei)

Charlie Plummer, Chloë Sevigny en Steve Buscemi spelen de hoofdrollen in Lean on Pete, de verfilming door Andrew Haigh (45 Years) van Willy Vlautins bekroonde roman.

De vijftienjarige Charley Thompson is op zoek naar vastigheid in zijn leven. Als zoon van een alleenstaande vader met tijdelijke baantjes kent hij weinig zekerheden en is hij vaak op zichzelf aangewezen. Wanneer ze naar Portland verhuizen, hoopt hij op een nieuwe start. Charley vindt er werk bij Del, een doorgewinterde paardentrainer die met races zijn geld verdient, en sluit vriendschap met het versleten renpaard Lean on Pete. Wanneer Del zijn paard naar de slacht wil sturen, gaat Charley er met Pete vandoor. Hij maakt een tocht door de uitgestrekte wildernis van Oregon en Wyoming, op zoek naar de geliefde tante die hij al jaren niet meer heeft gezien. IndieWire: “A quite beauty in every respect.” The Guardian: “Heartfelt and affecting.” The Hollywood Reporter: “Charlie Plummer gives a breakout performance.

SCREENINGS IFFRza 27 jan, 21.30 in De Doelen, zo 28 jan, 19.30 in De Doelen, di 30 jan, 18.30 in KINO, za 3 feb, 21.00 in Pathé 6.

-

UNE SAISON EN FRANCE (release: 5 april)

Abbas, leraar op een middelbare school in de Centraal-Afrikaanse Republiek, vlucht vanwege het oorlogsgeweld met zijn twee kinderen naar Frankrijk. Hij vraagt er politiek asiel aan en werkt ondertussen op de markt. Carole, een Franse vrouw, wordt verliefd op hem en geeft Abbas en zijn kinderen onderdak. Wanneer zijn aanvraag wordt afgewezen, staan ze voor een cruciale beslissing.

Sandrine Bonnaire, Eriq Ebouaney en Bibi Tanga spelen de hoofdrollen in Une saison en France. Het romantische drama van Mahamat-Saleh Haroun (Un homme qui crie) werd geselecteerd voor het Toronto Film Festival en kreeg er positieve kritieken van de internationale pers. The Guardian****: “A deeply felt, compassionate film.” The Hollywood Reporter: “Warm and subtly heartbreaking.”

SCREENINGS IFFRza 27 jan, 20.00 in De Doelen, zo 28 jan, 22.00 in Pathé 4, za 3 feb, 10.30 in Pathé 5.

Imagine FilmdistributieHannahLean on PeteUne saison en FranceFacebookTwitterInstagram

Lees ook:Film Festival Rotterdam opent met ‘Her’
Lees ook:Raptor Squad bij release Jurassic World naar Pathé ArenA, Tilburg en Spuimarkt
Lees ook:Pathé vertoont 24 uur lang Star Wars: The Force Awakens
Lees ook:Première wraakthriller Blue Ruin op International Film Festival Rotterdam
Lees ook:IFFR – filmfestival Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>