Amsterdam koploper op gebied van hedendaagse kunst

Het Amsterdam Art Weekend is het enige hedendaagse kunstweekend van de stad. Tijdens dit weekend staat Amsterdam volledig in het teken van hedendaagse kunst en bekrachtigt het zijn reputatie als internationaal en toonaangevend kunstcentrum. Dankzij de verschillende deelnemende instellingen waaronder Annet Gelink Gallery, Galerie Fons Welters en andere galeries, post-doc opleidingen als de Rijksakademie en De Ateliers, musea als het Stedelijk en EYE en diverse alternatieve kunstruimten komt het publiek tijdens het Art Weekend zowel met jonge als gevestigde kunstenaars in aanraking. Dit jaar omvat het vierdaagse programma meer dan 50 deelnemende locaties en meer dan 100 events. Het Amsterdam Art Weekend wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Art (bron: persbericht).

‘Kunst definieert een stad. Amsterdam heeft een lange geschiedenis op het gebied van beeldende kunsten en het Amsterdam Art Weekend zet deze lijn voort. Wij geven de bezoeker ruimte om te ontdekken welke dynamische ontwikkelingen er spelen in de stad en wat voor variatie er is. Het open karakter van Amsterdam samen met de verschillende spelers zorgt voor een cultureel klimaat om trots op te zijn’, aldus Adriana Gonzalez Hulshof, directeur van Amsterdam Art en Amsterdam Art |Weekend.

Gallery Opening Night
Amsterdam Art Weekend biedt zijn bezoekers een uitgelezen kans om vier dagen lang, dwars door de hele stad, de meest uiteenlopende openingen, debatten en activiteiten bij te wonen. Vrijdag 24 november staat in het teken van ‘Gallery Opening Night’. Als onderdeel van het Amsterdam Art Weekend openen de 25 geselecteerde galeries hun deuren en tonen zij het beste op nationaal en internationaal niveau. Op het programma staan nieuwe werken van kunstenaars als Tjebbe Beekman, Erik van Lieshout en Han Schuil maar ook internationale shows van grootheden als Evelyn Taocheng Wang, Daniel Richter en Inti Hernandez.

Culturele instellingen

Naast de galeries vormen culturele instellingen als de Rijksakademie van beeldende kunsten, Stedelijk Museum en de Oude Kerk belangrijke pijlers van het programma. De opening van het Amsterdam Art Weekend valt gelijk met de RijksakademieOPEN, het jaarlijkse moment waarop het publiek de kunstenaarsstudio’s van de Rijksakademie kan bezoeken. Het Stedelijk Museum presenteert een selectie uit de vorig jaar verworven Borgmann-collectie. De Oude Kerk toont een speciaal ontwikkeld werk van de Franse kunstenaar Christian Boltanski en het Prins Claus Fonds brengt werk van de Soedanese kunstenaar Ibrahim El-Salahi, dat nog niet eerder in Nederland was te zien. Voor een overzicht van het volledige programma: houdt vanaf september de website in de gaten.

Stichting Amsterdam Art
Stichting Amsterdam Art functioneert als katalysator en kompas voor hedendaagse kunst. Het hele jaar door werkt zij samen met belangrijke nationale en internationale kunst- en culturele instellingen. Daarbij stelt zij zich ten doel om met elkaar het bijzondere karakter van Amsterdam als creatieve en culturele stad voor het voetlicht te brengen. De reikwijdte en expertise van de Stichting maken haar de aangewezen partij om voor het grootstedelijke aanbod aan hedendaagse kunst een doorlopende publieke belangstelling te wekken. Stichting Amsterdam Art is initiatiefnemer en coördinator van Amsterdam Art Weekend, het enige hedendaagse kunstweekend van de stad, dat jaarlijks meer dan 46.000 bezoeken krijgt.

Lees ook:Amsterdam Art Weekend: 23 – 26 november
Lees ook:Prins Constantijn opent Amsterdam Art Weekend en RijksacademieOPEN
Lees ook:Amsterdam Art Weekend 2014
Lees ook:Eerste editie Amsterdam Art Weekend
Lees ook:Amsterdam Art Weekend: donderdag 24 t/m zondag 27 november

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>