“Song from Far Away’ na internationaal succes terug in Amsterdam

‘Song from Far Away’ is na internationaal succes weer terug in Amsterdam. De Engelse toneelschrijver Simon Stephens schreef Song from Far Away speciaal voor Eelco Smits. De monoloog in regie van Ivo van Hove ging in première op het theaterfestival van São Paulo en werd lovend ontvangen in Amsterdam, Londen en het Ierse Galway. Scenograaf Jan Versweyveld won de Britse Knight of Illumination Award voor zijn lichtontwerp. Song from Far Away is 21 november t/m 2 december te zien in de Stadsschouwburg Amsterdam (bron: persbericht).

Een jonge bankier wordt geconfronteerd met zijn verleden als hij vanuit New York wegens het onverwachte overlijden van zijn jongere broer terugkeert naar zijn geboorteplaats Amsterdam. Van alles en iedereen is hij vervreemd: van de stad waar hij ooit woonde, van zijn familie, van zijn vroegere geliefde. In de aanloop naar de begrafenis begint hij brieven te schrijven aan zijn dode broer, afwisselend weemoedig, cynisch, opstandig of gelaten van toon. Een monoloog als een rouwproces.

Samen met ‘La voix humaine’ (gespeeld door Halina Reijn) en ‘De andere stem’ (van en door Ramsey Nasr) maakt ‘Song from Far Away’ deel uit van een zich organisch ontwikkelende reeks van monologen. Voor regisseur Ivo van Hove zijn ze een verkenning van de eenzaamheid van de westerse wereldburger aan het begin van de 21ste eeuw.

‘Met een haast verraderlijk lichte toon, terughoudend spel en een verrassend mooie zangstem maakt Smits het waar.’ - Het Parool ★★★★

 

Lees ook:Song from Far Away na internationaal succes terug in Amsterdam
Lees ook:Theo Mann-Bouwmeesterring voor Halina Reijn
Lees ook:Pantomimespeler Rob van Reijn overleden
Lees ook:Toon in Amsterdam Tour: in het voetspoor van de grote Toon Hermans
Lees ook:Tony Award voor Ivo van Hove (directeur Toneelgroep Amsterdam)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>