GLOW Eindhoven 2017

Zaterdag 11 november begint in Eindhoven de twaalfde editie van het lichtkunstfestival GLOW Eindhoven. Vanaf 18.30 uur is Eindhoven met recht dé Lichtstad van Nederland, tot en met zaterdag 18 november. De GLOW route brengt ja langs meer dan 30 objecten van lichtkunstenaars uit de hele wereld. Het festival staat in de top-10 van beste lichtfestivals ter wereld en trok vorig jaar 740.000 bezoekers.

De route is gratis, de lichtkunst is vrijdag en zaterdag te bewonderen van 18.03 tot 24.00, door-de-week van 18.30 tot 23.00 uur. Thema dit jaar is The Source. Eindhoven en licht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, In 1870 kwam hier een luciferfabriek en in 1891 opende Philips hier een gloeilampenfabriek. Inmiddels heeft Philips veel producties naar het buitenland verplaatst, maar Eindhoven groeide uit tot High Tech metropool, waar licht, kust, architectuur en design samen komen, zoals te zien in de Dutch Design Week en GLOW. Bij de introductie in 2006 werd GLOW uitgeroepen tot één van de meest innovatieve evenementen in Nederland.

Lees ook:GLOW 2014 in Eindhoven
Lees ook:GLOW Eindhoven: zaterdag 12 tot en met 19 november
Lees ook:Jubileumeditie Lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven
Lees ook:GLOW 2011 Eindhoven
Lees ook:GLOW 2012 in Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>