Uitreiking Designprijs aan Piet Hein Eek

Piet Hein Eek ontving zaterdag de Designprijs van Cultuurfonds Noord-Brabant. Dat gebeurde tijdens de Dutch Designweek in Designcentrum Kazerne Eindhoven. Dit was de eerste editie van de prijs. De Designprijs wordt vanaf nu iedere twee jaar toegekend, beurtelings aan een gearriveerd ontwerper en aan een aankomend talent. Aan de Designprijs is een bedrag van € 10.000 verbonden. “Duurzaamheid gaat niet alleen over materiaalgebruik, maar vooral ook over mensen en het behouden van de kennis en ervaring die voortkomt uit langdurige samenwerking. “, aldus Piet Hein Eek in zijn dankwoord (bron: persbericht). 

Kind blijven
Commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Brabant Wim van de Donk, sloeg Piet Hein Eek symbolisch tot ridder in de ‘ Design orde’ met een zwaard ontworpen door Ted Noten. Filmportret: klik hier. Eek mag het zwaard behoeden voor twee jaar en dan wordt het doorgegeven aan de volgende laureaat. Elke keer wordt de naam van de volgende winnaar gegraveerd in de schede van het zwaard. Noten over het zwaard: “Het is de kunst om kind te blijven tijdens het maken, het ontwerpen. Die gedachte heb ik ook in dit ontwerp gelegd; de vorm van het is zwaard gebaseerd op de vorm zoals een klein kind een zwaard maakt van twee latjes”

Visionair
“Piet-Hein Eek: visionair designer, pionier van de circulaire economie. Veel geïmiteerd, maar nooit geëvenaard”, aldus de juryvoorzitter Jan Post.

Lees ook:Expositie “Zwarte Piet in spotprenten” in Museum Hoorn
Lees ook:Woonbeurs RAI 2013
Lees ook:Zwarte Piet bestaat pas sinds 1850
Lees ook:Protest op Malieveld voor behoud Zwarte Piet
Lees ook:RTL vervangt Zwarte Piet voor Schoorsteenpiet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>