Zesde editie Lumière Crime Festival in Kino Rotterdam

Zondag 26 november presenteert Stine Jensen in Kino Rotterdam van 9.30 tot 21.30 uur het zesde Lumière Crime Festival. In aanwezigheid van acteurs en makers zijn de eerste afleveringen te zien van de nieuwe misdaadseries Alex, Monster, Hassel, Stella Blómkvist, Modus 2, Norskov 2 en Occupied 2 (titels onder voorbehoud). Tickets zijn binnenkort te koop via www.kinorotterdam.nl (bron: persbericht).
-
Alex
Dragomir Mrsic (Edge of Tomorrow) en Rakel Wärmländer spelen de hoofdrollen in de miniserie Alex. De keiharde en corrupte agent Alex besluit de onderwereld vaarwel te zeggen nadat hij per ongeluk zijn partner neerschoot. Maar zijn oude connecties blijven aan hem trekken en al snel verkeren Alex en zijn familie in levensgevaar. Tegelijkertijd krijgt hij een nieuwe partner toegewezen, Frida, die als geheime opdracht heeft om hem in de val te lokken.
-
Monster
Ingvild Holthe Bygdnes en Jakob Oftebro (Lilyhammer) spelen de hoofdrollen in Monster. De nieuwe Noorse topserie is genomineerd voor de Prix Europa en werd al bekroond met de prestigieuze European Script Award. In een religieuze gemeenschap in het noorden van Noorwegen wordt een reeks gruwelijke moorden gepleegd. De lokale politieagent Hedda Gilbert krijgt de zaak toegewezen, samen met Joel Dreyer, een toprechercheur uit Oslo. Hun verschillende karakters en methoden zorgen echter voor irritaties en belemmeren het onderzoek naar de seriemoordenaar.
-
Hassel
Ola Rapace (Skyfall, Wallander) speelt de titelrol in Hassel naar de boeken van Olov Svedelid. Roland Hassel, een harde detective met een crimineel verleden, leidt in Stockholm een eliteteam dat zich bezighoudt met de strijd tegen de georganiseerde misdaad. Maar wanneer zijn mentor en vaderfiguur Ruda brutaal wordt vermoord, stort hij in. Terwijl Interne Zaken een onderzoek instelt naar hun betrokkenheid, gaan Hassel en zijn collega’s zelf op zoek naar de moordenaar.
-
Stella Blómkvist
Heida Reed (Poldark) speelt de titelrol in de driedelige glossy neo noir Stella Blómkvist van regisseur Óskar Thór Axelsson (Trapped) naar de gelijknamige IJslandse bestsellers. Advocate Stella Blómkvist wordt ingehuurd om een kleine misdadiger te verdedigen die van moord wordt beschuldigd. Al snel belandt ze echter in een gewelddadige politieke samenzwering die de toekomst van IJsland bedreigt.
-
Modus 2
In het tweede seizoen van de misdaadserie Modus over profiler Inger Johanne Vik, naar de thrillers van Anne Holt, wordt Amerika’s eerste vrouwelijke president Helen Tyler gekidnapt tijdens een staatsbezoek aan Zweden. Om haar te bevrijden moeten de FBI en de Zweedse politie het opnemen tegen een machtige vijand.  Met Melinda Kinnaman, Henrik Norlén, Kim Cattrall (Sex and the City), Greg Wise (Sense and Sensibility) en Billy Campbell (Once and Again).
-
Norskov 2
Norskov, eens een trotse, drukke havenstad, is nu een rauwe Deense plaats op zoek naar een nieuwe identiteit. In de serie Norskov, bekroond als beste Deense tv-serie in 2017, volgen we de belevenissen van drie jeugdvrienden: burgemeester Martin, de succesvolle, maar corrupte Bondy en politie-inspecteur Tom. In het tweede, zesdelige seizoen staan hun vrouwen centraal. Zij belichten de thema’s identiteit, mannelijkheid en misdaad van een nieuwe invalshoek.
-
Occupied 2
Het tweede seizoen van Occupied – naar een idee van Jo Nesbø – begint met een gewapend conflict tussen de Noorse kustwacht en een Russisch beveiligingsteam dat in het noorden een olie-installatie bewaakt. De crisissituatie zorgt voor een reeks politieke en persoonlijke confrontaties. De vraag die iedereen zich voortdurend moet stellen is: wie kun je nog vertrouwen?
-
-

Lees ook:Vier topseries Lumière op Leiden International Film Festival
Lees ook:Game of Thrones-expositie komt eind mei terug naar Amsterdam
Lees ook:Zaterdag 2 juli: Monster Jam in De Kuip in Rotterdam
Lees ook:Alex Klaassen toert rond met ‘Eindelijk alleen’
Lees ook:Alex Klaasen terug in theater met ‘Showponies’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>