Vier topseries Lumière op Leiden International Film Festival

Het Leiden International Film Festival (LIFF) – dat plaats heeft van 27 oktober tot 5 november – vertoont in het programma Pilot Season de eerste afleveringen van vier topseries van Lumière: Monster, The Young Pope, Hassel en Alex. Lumière brengt deze series uit op DVD en het online platform lumiereseries.com (bron: persbericht).
-
LIFF, zo 29 okt, 14.15 uur: MONSTER
In een religieuze gemeenschap in het noorden van Noorwegen wordt een gruwelijke moord gepleegd. De lokale politieagent Hedda Gilbert krijgt de zaak toegewezen. Ze moet samenwerken met Joel Dreyer, een toprechercheur uit Oslo. Hun verschillende karakters en methoden zorgen direct voor irritaties. Wanneer bovendien een nieuw slachtoffer wordt gevonden en alles wijst op een seriemoordenaar, komt hun relatie verder onder druk te staan. Ingvild Holthe Bygdnes en Jakob Oftebro (Lilyhammer) spelen de hoofdrollen in Monster. De nieuwe Noorse topserie is genomineerd voor de Prix Europa en werd al bekroond met de prestigieuze European Script Award. Vanaf 21 november op lumiereseries.com en vanaf 28 november op DVD.
-
LIFF, za 4 nov, 11.45 uur: THE YOUNG POPE
Lenny Belardo is een gecompliceerd persoon die als weeskind opgroeide bij zuster Mary. Hij is aartsconservatief, maar vol mededogen voor de zwakken en armen. Als Pius XII, de eerste paus uit de Verenigde Staten, heeft hij veel macht, maar komt hij voortdurend in conflict met de gevestigde orde op het Vaticaan. Jude Law en Oscarwinnares Diane Keaton spelen hoofdrollen in de dramaserie The Young Pope van Paolo Sorrentino (Youth, La grande bellezza). De Volkskrant: “Beelden die je niet snel vergeet… een carrièrehoogtepunt voor Jude Law.” Nu op DVD, Blu-ray, lumiereseries.com en Ziggo, op LIFF te bewonderen op het grote doek.
-
LIFF, zo 5 nov, 11.45 uur: HASSEL & ALEX
Een paar uur Nordic Bingewatching met de eerste afleveringen van de nieuwe Zweedse misdaadseries Hassel en Alex over twee bad ass cops. Ola Rapace (Skyfall, Wallander) speelt de titelrol in Hassel naar de boeken van Olov Svedelid. Ronald Hassel, een harde detective met een crimineel verleden, leidt in Stockholm een eliteteam dat zich bezighoudt met de strijd tegen de georganiseerde misdaad. Maar wanneer zijn mentor en vaderfiguur Ruda brutaal word vermoord, stort hij in. Terwijl de afdeling Interne Zaken een onderzoek instelt naar hun betrokkenheid, besluiten Hassel en zijn collega’s zelf op zoek te gaan naar de moordenaar.
-
Dragomir Mrsic (Edge of Tomorrow) en Rakel Wärmländer spelen de hoofdrollen in de miniserie Alex. De keiharde en corrupte agent Alex besluit de onderwereld vaarwel te zeggen nadat hij per ongeluk zijn partner neerschoot. Maar zijn oude connecties blijven aan hem trekken en al snel verkeren Alex en zijn familie in levensgevaar. Tegelijkertijd krijgt hij een nieuwe partner toegewezen, Frida, die als geheime opdracht heeft om hem in de val te lokken. Hassel staat vanaf 24 november op lumiereseries.com en verschijnt 28 november op DVD; de DVD-release van Alex is 5 december.
-
-

Lees ook:Zesde editie Lumière Crime Festival in Kino Rotterdam
Lees ook:Leiden Internationaal Film Festival 2014
Lees ook:Leiden International Film Festival 2015
Lees ook:Leiden International Film Festival en Summer Jazz vieren lustrum – Black Cat Jazz Club in Scheltema
Lees ook:Leiden International Film Festival: LIFF 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>