Heropening Pathé Schouwburgplein: vernieuwde IMAX-zaal

Op vrijdag 20 oktober vindt de feestelijke heropening plaats van de geheel verbouwde en vernieuwde IMAX-zaal in Pathé Schouwburgplein, Rotterdam. Met de heropening van de geheel verbouwde en vernieuwde IMAX-zaal in Pathé Schouwburgplein beschikt Rotterdam over een zaal volgens de nieuwste IMAX-standaard en state-of-the-artcomfort, beeld en IMAX Immersive Sound (bron: persbericht).
-
IMAX Immersive Sound
Het nieuwe, eersteklas IMAX-doek in de IMAX-zaal van Pathé Schouwburgplein is 18,135 bij 9 meter groot. De nieuwe, zwarte Jantje de Luxe-stoelen hebben een vaste opstelling, zijn 61 cm breed en beschikken met 130 cm rijafstand over 20 cm meer tussenruimte. Het plafond, de wandpanelen en de zwarte wandbespanning zijn geheel vernieuwd voor optimale akoestiek. Daarnaast beschikt de zaal over een verbeterde klimaatbeheersing en een compleet vernieuwd verlichtingsplan bij de treden, aan de wand en aan het plafond.
-
De allerbelangrijkste vernieuwing is dat de zaal nu is uitgerust met IMAX Immersive Sound. Dit systeem heeft het dubbele aantal en krachtiger speakers dan de vorige set up. De extra speakers aan de wanden en in het plafond creëren een volledig driedimensionale geluidsomgeving. Het is een 12.1 geluidssysteem, dat overal in de wereld identiek zal zijn voor alle IMAX-zalen. Een regisseur kan hierdoor een mix maken van topkwaliteit die in alle IMAX-zalen hetzelfde klinkt.
-
Pathé werkt door
Met de opening van de nieuwe, eersteklas IMAX-zaal In Pathé Schouwburgplein wordt de eerste fase afgesloten van Pathé’s Rotterdamse werkzaamheden. De komende maanden gaan die onverminderd voort. Zo krijgen alle zalen van Pathé Schouwburgplein een stevige opknapbeurt en beschikt Pathé De Kuip nog voor het einde van het jaar over de eerste Dolby Cinema zaal.
-

Lees ook:Pathé richt nieuwe IMAX zalen in
Lees ook:Pathé opent Dolby Cinema en 4DX zalen plus zevende IMAX bioscoop
Lees ook:Pathé Tilburg IMAX viert eerste verjaardag met tweede deel van The Hobbit
Lees ook:Arnhem heeft nieuwe megabioscoop Pathé
Lees ook:Pathé Spuimarkt IMAX viert eerste verjaardag met The Hobbit 2 en DHOOM: 3

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>