Nog één week kans om de BredaPhoto expositie ‘mixing / Memory and desire’ te bezoeken.

Tot 22 oktober presenteert BredaPhoto de tentoonstelling ‘mixing / Memory and desire’ in het voormalig Bredaas Museum. De tentoonstelling toont het werk van 7 fotografen die uit de kweekvijver van BredaPhoto komen. Zij debuteerden in de afgelopen jaren via het Academieproject op het internationale fotofestival in Breda en bestormen inmiddels het internationale fotografiepodium. De tentoon-stelling maakt daarmee de balans op van de ‘oogst’ van de voorbije jaren en kijkt samen met de fotografen uit naar een verwachtingsvolle toekomst (persbericht).

 Podium voor talent

BredaPhoto toont elke twee jaar de top van de hedendaagse fotografie, maar biedt ook ruimte voor jong talent. De afgelopen jaren bouwde BredaPhoto aan samenwerkingen met fotoacademies uit Nederland, België, Duitsland en vanaf dit jaar ook Hongarije. Binnen het Academieproject werken fotografiestudenten, docenten en de curatoren van BredaPhoto een jaar lang intensief samen aan nieuwe fotoprojecten. De beste werken zijn te zien tijdens het festival. Niet in een zaaltje achteraf, maar gewoon tussen de publiekstrekkers uit binnen- en buitenland.

 mixing / Memory and desire

De expositie mixing / Memory and desire toont het werk van 7 fotografen die sinds hun debuut bij BredaPhoto internationaal zijn doorgebroken. Daarmee maakt de tentoonstelling de balans op van de ‘oogst’ van de voorbije jaren. Maar we kijken ook vooruit: deze jonge fotografen staan aan het begin van hun carrière en gaan een verwachtingsvolle toekomst tegemoet.

 De 7 fotografen

Op de expositie is onder meer werk te zien van fotograaf Tom Callemin die als student tijdens BredaPhoto 2014 zijn mysterieuze reeks Hinterland liet zien. Sindsdien nam zijn carrière een vlucht met tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Zijn foto Freefall verbeeld als geen ander het momentum van deze expositie en is daarom gekozen als kernbeeld voor deze tentoonstelling.

Max Pinckers won op zijn beurt diverse internationale fotoprijzen en exposeert inmiddels wereldwijd. Sanne De Wilde haalde met haar serie over ‘het eiland van de kleurenblinden’ de internationale media. Frederik Buyckx werd dit jaar tijdens Sony World Photography Awards uitgeroepen tot fotograaf van het jaar en wint in de categorie landschappen met zijn serie Whiteout. Ook Lisa Spilliaert, Peter Dekens en Philip Schuette tonen werk dat zij sinds hun debuut op BredaPhoto maakten.

Datum

22 september – 22 oktober 2017

Openingstijden

ma gesloten | di 10:00 – 17:00 | wo 10:00 – 17:00 | do 10:00 – 21:00 | vr 10:00 – 21:00 | za 10:00 – 17:00 | zo 11:00 – 19:00

Locatie

Voormalig Bredaas Museum | Parade 12 | Chassépark | Breda

Toegangsprijs

€ 6,- Early bird online ticket | € 9,– in de reguliere online voorverkoop | € 11,– aan de deur

Het ticket voor de foto-expositie geeft ook gratis toegang tot de Graphic Matters tentoonstelling die op dezelfde locatie plaatsvindt.

Informatie

http://www.bredaphoto.nl/mixing-memory-and-desire/

Lees ook:‘mixing / Memory and desire’: Expositie van 7 topfotografen uit de kweekvijver van BredaPhoto
Lees ook:BredaPhoto – International Photo Festival opent donderdag 15/9
Lees ook:Ode aan fotografie tijdens Fotoweek en BredaPhoto 2014
Lees ook:Fotoweek 2016 – 9 t/m 18 september
Lees ook:Bouw in Beeldprijs 2010 in Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>