KLIK Amsterdam Animation Festival programma compleet voor tienjarig jubileum 17-22 oktober

Het programma van de 2017 editie van KLIK Amsterdam Animation Festival is compleet. Van 17 tot en met 22 oktober neemt KLIK het EYE Filmmuseum in Amsterdam over om alles dat geanimeerd is te vieren. Het uitgebreide festivalprogramma bevat volledige speelfilms en compilaties van de beste korte animatiefilms van over de hele wereld, premières, lezingen, workshops, masterclasses en een spetterend verjaardagsfeest. Voor kinderen is er op zondag 22 oktober een speciale programmering met korte animatiefilms en leuke hands-on creatieve activiteiten (bron: persbericht).

Programma highlights

Highlights dit jaar zijn de avant-premiere van Loving Vincent, ‘s werelds eerste volledig geschilderde speelfilm, Wrinkles, een hartverwarmende  Spaanse speelfilm over senioren die over het hoofd worden gezien in een bejaardentehuis en Tehran Taboo, een film over jonge mensen die worstelen om te overleven en om hun seksualiteit uit te drukken in het hedendaagse Iran. Daarnaast zijn onder andere Daron Nefcy, bedenker en uitvoerend producent van de populaire Disney televisieserie Star vs. the Forces of Evil, en Loving Vincent regisseurs Dorota Kobiela en Hugh Welchman onderdeel van het Artists in Focus programma, waar animatiesterren vertellen over hun werk. Vind hier een overzicht van het complete programma en hier het tijdschema.

Festival Trailer

De trailer van dit jaar is een nostalgische terugblik. De film die in opdracht is gemaakt door KLOMP! Animation is een eerbetoon aan series en films waar vele mee zijn opgegroeid, van Steamboat Willie tot Looney Tunes, Pokémon, Transformers, The Lion King, The Powerpuff Girls en vele andere klassiekers.

Never Grow Up

De trailer die voor elke vertoning te zien is, is gemaakt in eerbetoon aan het het thema van dit jaar; Never Grow Up. Het festival benadrukt animaties die de verwachtingen die bij bepaalde leeftijden en levensfases horen in twijfel trekken. Wat betekent het om een volwassenen te zijn? Wat als je weigert je naar je leeftijd te gedragen?

KLIK AWARDS

Het festival ontving meer dan 1900 films uit meer dan 80 landen dit jaar. Na het bekijken van alle inzendingen creerde KLIK 16 zorgvuldig geselecteerde compilaties van korte films voor het Catch of the Year programma.  Elke van deze films maken kans op een van de KLIK Awards in de volgende categorieën:

Best Animated Short

Best Animated Student Short, powered by Cartoon Network
Best Commissioned Animation
Best Voices in a Commissioned Animation, powered by voicebooking.com
Best Animated Music Video, powered by XITE
Best Animated Documentary
Best Animated Virtual Reality
Best Animation for Art Lovers
Best Funny & Trippy Toons
Best Political Animated Short
Best Animated Short from an Emerging Nation
KLIK Amsterdam Audience Award
KLIK Young Amsterdam Audience Award
KLIK NL Awards

Lees ook:Go Short – Internationaal Short Film Festival Nijmegen
Lees ook:Go Short 2016 – International Short Film Filmfestival Nijmegen
Lees ook:Kattenfilmpjes centraal in Go Short Filmfestival Nijmegen
Lees ook:Europese Dag van de Korte Film in 15 Nederlandse filmtheaters
Lees ook:Première LOVING VINCENT in het Van Gogh Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>