Live tekenen tijdens de finale Nederlands Kampioenschap Striptekenen

De finalisten van het NK Striptekenen 2017 zijn bekend. Tot 31 september konden alle kinderen van Nederland hun strips insturen en dit weekend zullen de 17 finalisten, verdeeld over drie leeftijdscategorieën live tekenen om de kampioenstitel (bron: persbericht).

Op zaterdag 14 oktober maakt om 15.00 uur een deskundige jury bestaande uit stripmakers Eric Heuvel (De ontdekking), Romano Molenaar (Storm) en Eric Hercules (Elsje) bekend wie zich de Kampioen Striptekenen 2017 mag noemen. Daaraan voorafgaand zullen de finalisten op Stripfestival Breda in het Chassé Theater van 11.00 tot 14.00 uur hun stripmakerskunsten laten zien. De bezoekers van Stripfestival Breda zien daar de jeugdige talenten battlen op papier met potloden, stiften en markers.

Het NK Striptekenen wordt voor de vijfde keer georganiseerd waarbij de finalisten strijden voor de titel ‘Kampioen striptekenen 2017’, een stripboekenpakket ter waarde van € 500,- en publicatie in Eppo Stripblad. Rob van Bavel, hoofdredacteur van Eppo over het NK Striptekenen: “Voor de Nederlandse stripwereld is het belangrijk om ook jonge mensen te enthousiasmeren voor het maken van strips. Het beeldverhaal is overal om ons heen en wij kijken graag door hun tekenbril naar hoe zij deze wereld zien.” De finalisten zijn afkomstig uit heel Nederland. Van Groningen tot Nijmegen, van Hoorn tot Maastricht.

Lees ook:Stripfestival Breda 2017
Lees ook:Stripfestival Breda: zaterdag 15 en zondag 16 oktober
Lees ook:Stripfestival Breda 2013
Lees ook:Stripfestival Breda 2014
Lees ook:Zaterdag 10 en zondag 11 oktober: Stripfestival Breda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>