Internationaal Franz Liszt Pianoconcours van start

Van 8 tot en met 21 oktober vindt de 11e editie plaats van het Internationaal Frans Liszt Pianoconcours in TivoliVredenburg in Utrecht. Gedurende de maand oktober zal Stingray Brava verschillende optredens uitzenden van de vorige editie van het concours in 2014. Voor meer informatie en tickets kunt u terecht op www.liszt.nl (bron: persbericht).

Het concours vindt sinds 1986 iedere drie jaar plaats en is uitgegroeid tot één van de meest prestigieuze muziekconcoursen ter wereld. Deelname staat open voor pianisten tussen 17 en 29 jaar uit de hele wereld. Een internationale jury selecteerde 14 halve finalisten. Daaruit moeten uiteindelijk drie finalisten tevoorschijn komen, die tijdens de feestelijke finale gala-avond op zaterdag 21 oktober ieder één van de pianoconcerten van Liszt uitvoeren, samen met het Radio Philharmonisch Orkest. De dag erna is de winnaar met dit orkest te zien en te horen in het Amsterdamse Concertgebouw.

 

Lees ook:Internationaal Frans Liszt Piano Concours in Utrecht
Lees ook:Franz Liszt Pianoconcours 2011
Lees ook:Internationaal Vocalisten Concours Den Bosch
Lees ook:Leids Cabaret Festival 2010
Lees ook:Concertgebouworkest beste ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>