Festival Klassiek op het Amstelveld viert jubileumeditie 15, 16 & 17 september

Vrijdag 15 tot en met zondag 17 september viert Klassiek op het Amstelveld haar jubileumeditie. Tijdens de vijfde editie van het festival zijn wederom verschillende generaties, (inter)nationale artiesten en nieuw publiek met klassieke muziek verbonden op het Amstelveld in Amsterdam. Kinderen, jonge toptalenten en grootmeesters komen samen. Ook internationale artiesten spelen met Nederlands talent tijdens dit gratis toegankelijke evenement. Zo brengen bijvoorbeeld Lucie Horsch (blokfluit, 17 jaar) en Lidy Blijdorp (cello, 27 jaar) samen met het Orkest van de Achttiende Eeuw een hommage aan Frans Brüggen, de dirigent van het orkest die in 2014 overleed en zelf aan het Amstelveld woonde (bron: persbericht).

Open Podium voor jeugd

Zaterdag 16 september start Klassiek op het Amstelveld met optredens van jeugd vanaf 5 jaar. Kinderen van alle niveaus krijgen tijdens het Open Podium de kans op een groot concertpodium te staan en te ervaren hoe het is om een artiest te zijn. Tijdens het Open Podium komen grote dromen uit. De 8-jarige Klara Khomskii uit Duitsland speelt voor het eerst in haar leven een pianoconcert samen met een orkest, ter feestelijke afsluiting van het Open Podium. Ze wordt begeleid door het Young Talent Orchestra uit Rotterdam onder leiding van Mikhail Zemtsov.

Jong toptalent en grootmeesters ontmoeten elkaar

Op zaterdagmiddag en -avond treden er verschillende jonge toptalenten en grootmeesters op om nieuw publiek voor het eerst kennis te laten maken met klassieke muziek – solisten, ensembles, koren en orkesten. Naast de hommage aan Frans Brüggen door Lucie Horsch, Lidy Blijdorp en het Orkest van de Achttiende Eeuw, staat ook een 14-jarig sopraanwonderkind, Aksel Rykkvin, uit Noorwegen op het programma. Hij wordt begeleid door het Scaramuccia Ensemble. Daarnaast treden het JeugdOrkest Nederland en Voces Musicales, een kamerkoor van 30 man uit Estland, samen op. Ook het Concertgebouw Kamerorkest speelt samen met Harriët Krijgh (cello, 26 jaar) en Laetitia Gerards (sopraan, 24 jaar) op het Amstelveld in september. Pianogrootmeester Alexander Gavrylyuk sluit het festival feestelijk af samen met JeugdOrkest Nederland. Het volledige programma, dat geschikt is voor jong en oud, is te vinden op www.klassiekophetamstelveld.nl.

‘Hand in hand met de Maestro’

Tijdens de derde dag van het festival kan het publiek genieten van workshops, masterclasses en familieconcerten tijdens ‘Hand in hand met de Maestro’. In de Amstelkerk en De Duif aan het Amstelveld kan jong en oud deelnemen aan een workshop van Nationale Opera & Ballet, een improvisatie workshop door studenten van het Conservatorium in samenwerking met Entree Junior & het RCO en een workshop blokfluit door Lucie Horsch. Ook vinden er openbare masterclasses plaats. Dirigent László Nemes geeft, in samenwerking met Liszt Academie uit Budapest, een workshop waarbij kinderen de mogelijkheid krijgen om met het Nationaal Kinderkoor mee te zingen. Daarnaast zal Alexander Gavrylyuk een masterclass piano geven aan jonge talenten van het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor en het Nationaal Gemengd Jeugdkoor sluiten onder leiding van László Nemes het festival feestelijk af. Kaarten voor dit slotconcert zijn hier verkrijgbaa

Lees ook:Tenoren Carreras en Safina samen in Ahoy
Lees ook:NJO Muziekzomer Gelderland 2015
Lees ook:NJO Muziekzomer Gelderland 2016
Lees ook:Tiel Appelpop 2010
Lees ook:Prinses Beatrix bij opening Gergiev Festival Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>