GOGBOT 2017 in Enschede

Donderdag 7 tot en met zondag 10 september vindt in Enschede de 14e editie plaats van het GOGBOT Festival, een gratis multimedia-festival dat kunst en technologie met elkaar verbindt. BOT verwijst naar de voorliefde voor robots en GOG naar Vincent van Gogh en gogo (een beetje gek). Sinds 2004 wordt de binnenstad getransformeerd tot een cyberkermis, met performances, installaties, tentoonstellingen, lezingen en feesten.

Na ‘Singularity’ als thema in 2010 groeide de aandacht voor kunstmatige intelligentie snel en stonden ook technologische ontwikkelingen niet stil. Dit jaar is het thema ‘Intergalactic’. GOGBOT biedt ruim 200 deelnemers op 10 locaties:  donderdag 20 tot 24 uur en de andere dagen van 12 tot 18 uur. Een van de highlights is Museum of the Moon op de oude Markt. vindt op verschillende plekken in de stad plaats, met als hoofdlocatie de Oude Markt.  In 2011 won GOGBOT de Nationale Innovatie Award van dat jaar.

Lees ook:GOGBOT Festival Enschede 2016 – donderdag 8 t/m zondag 11 september
Lees ook:GOGBOT Festival 2013
Lees ook:GOGBOT Festival 2014 in Enschede
Lees ook:GOGBOT 2012 in Enschede
Lees ook:Open Monumentendag 2016 – zaterdag 10 en zondag 11 september

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>