25e editie Over het IJ festival Amsterdam-Noord

Vrijdag 14 tot en met zondag 23  juli vindt de 25editie plaats van het Over het IJ Festival: tien dagen lang avontuurlijk locatietheater in Amsterdam-Noord. Vanaf het festivalhart de NDSM-werf waaieren de voorstellingen uit naar bijzondere plekken in de stad: het festival is ‘een bijzondere ontdekkingstocht door een rauw, stedelijk gebied’.  Midden op het (gratis toegankelijke) festivalterrein staan de infobalie, kassa bar, lange tafels om met elkaar aan te eten en te drinken.

Naast theater biedt het festival een uitgebreid randprogramma, ‘van afterparties tot yoga, van buiten film kijken tot swingen op live muziek’. Tickets: zie website. De NDSM-werf is al jaren de thuisbasis van het festival en ontpopt zich als urban playground, een plek voor stedelijke experimenten. Vast onderdeel van het Over het IJ Festival is het Zeecontainerprogramma, met mini-voorstellingen in een zeecontainer van net afgestudeerde theatermakers. In het verleden hebben uiteenlopende theatergezelschappen hun kunsten laten zien op ‘dit rafelrandje van de stad’ en waren er veel unieke voorstellingen en projecten. De NDSM-werf is makkelijk te bereiken met de fiets, de pont, te voet, maar ook met de auto.

Lees ook:Over het IJ Festival: 10 dagen avontuurlijk theater in Amsterdam-Noord
Lees ook:Over het IJ Festival 2014
Lees ook:Over het IJ festival 2012 Amsterdam
Lees ook:Over het IJ Festival 2011 in Amsterdam
Lees ook:Over het IJ Festival 2013 in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>