Deventer op Stelten – straattheater ‘op hoog niveau’

Vrijdag 7 tot en met zondag 9 juli is de binnenstad van Deventer voor de 21e maal het decor voor Deventer op Stelten: straattheater ‘op hoog niveau’. Zowel letterlijk als figuurlijk: groepen uit binnen- en buitenland bevolken de historische Hanzestad aan de IJssel om hun kunnen en kunsten te tonen, vaak hoog boven de mensenmassa uit.

Donderdagavond vindt de openingsvoorstelling plaats, vrijdag en zaterdagavond zijn twee grote parades. In totaal zijn er ruim 150 topacts uit binnen- en buitenland te zien, op pleinen, in parken en op kleine locaties. De toegang is gratis met uitzondering van enkele voorstellingen (onder andere in de Schouwburg). die ‘de stad op stelten’ zetten.  Ieder jaar komen ruim 120.000 bezoekers naar het ‘bijzondere, feestelijke en hoogstaand culturele festival’. In 2014 werd ‘Deventer op Stelten’ uitgekozen tot Beste Publieksevemenent van Nederland.

Lees ook:Twintigste editie Deventer op Stelten – vrijdag 8 t/m zondag 11 juli
Lees ook:Internationaal buitentheaterfestival Deventer op Stelten
Lees ook:Deventer op Stelten 2014
Lees ook:Deventer op Stelten 2013
Lees ook:Deventer op Stelten 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>