Museum de Fundatie op De Parade met Elise van der Linden

Vanaf vrijdag 23 juni tovert De Parade parken in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam voor de 27e keer om tot tijdelijke, culturele dorpjes met theatertenten, restaurants, terrassen en bars. In één van de tenten huist het Parademuseum, waar dit jaar Museum de Fundatie te gast is met een multimediale tentoonstelling van Elise van der Linden (1983). De kunstenares heeft op uitnodiging van Museum de Fundatie en met steun van de Bank Giro Loterij de tentoonstelling Shades of Silence  gemaakt. In foto’s en video’s, gemaakt met 3d-animatietechniek, neemt ze bezoekers mee naar verlaten plekken die je doen stilstaan. De door haar gecreëerde werelden lijken zich te hebben onttrokken aan het alledaagse verloop van ruimte en tijd (bron: persbericht).

Een belangrijke inspiratiebron voor Elise van der Linden zijn verlaten en in verval geraakte gebouwen en leefwerelden van de mens. Op zulke plekken is zichtbaar hoe de kracht van de natuur de menselijke interventie te niet kan doen. Gebouwen, ooit nieuw opgeleverd, bestaan enkel nog uit lege, stoffige ruimtes of gruis. Haar audiovisuele werk en foto’s zijn architectonisch en landschappelijk van aard. Ze suggereren momenten van beweging of verandering. Het is de loop der dingen die ze wil laten zien, een cyclus van iets wat vervalt, openbreekt of groeit. Ze nodigt de bezoeker uit te ervaren dat niets stilstaat en dat de hoedanigheid van tijd en ruimte afhangt van de manier waarop je hier naar kijkt. Werk van Elise van der Linden was eerder bij Museum de Fundatie te zien bij de ArtEZ eindexamenpresentatie (2008) en op de tentoonstelling Schijnsels van tijd (2008) en Gevaar & schoonheid. Turner en de traditie van het sublieme (2015).

Rotterdam, 23 juni t/m 2 juli

Den Haag, 7 t/m 16 juli

Utrecht, 21 juli t/m 6 augustus

Amsterdam, 11 t/m 27 augustus

Tijden en prijzen: https://deparade.nl/informatie/tijden-en-prijzen/

Lees ook:Museum de Fundatie op PAN Amsterdam
Lees ook:Tentoonstelling Paul Citroen in Zwolle
Lees ook:George Grosz in museum De Fundatie Zwolle
Lees ook:Museum de Fundatie in Zwolle: Jeroen Krabbé – Het late licht
Lees ook:Museum De Fundatie bezit een heuse Van Gogh

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>