Opening ‘Beelden 2017’ en tentoonstelling Kunstwegen bij vernieuwde Landgoed Anningahof Zwolle

Zaterdag 20 mei opent mevrouw drs. A.Th.B. Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koning in de Provincie Overijssel, het seizoen 2017 van beeldenpark Landgoed Anningahof te Zwolle. Het oorspronkelijke park heeft in ruim anderhalf jaar een spectaculaire metamorfose ondergaan. Het vrijwel geheel vernieuwde park biedt een fraai decor voor de tentoonstelling “Beelden 2017”. Tal van monumentale en museale werken zijn in de tentoonstelling opgenomen waardoor het park het karakter heeft gekregen van een groot buitenmuseum. Dit jaar tonen 70 kunstenaars ongeveer 80 buitenbeelden en 60 beelden in de binnenruimten (bron: persbericht).

Tegelijkertijd wordt de speciale Kunstwegententoonstelling ‘Dimensies van de bol’ van Dominik Halmer geopend in het Kunstwegenpaviljoen. Hoewel het accent ligt op de hedendaagse beeldhouwkunst toont Landgoed Anningahof dit seizoen, als enig park in Nederland, tegelijkertijd werken van een selecte groep oude meesters, van een grote groep hedendaags bekende kunstenaars en van jong talent. Daarmee wordt inzicht gegeven in hoe de Nederlandse beeldhouwkunst zich ontwikkelt. En dat is vooral ook te danken aan de grote inspanningen in brede zin van de kunstenaars.

Kunstwegenpaviljoen – Tentoonstelling ‘Dimensies van de bol’ van Dominik Halmer

Dominik Halmer legt met zijn werk onverwachte verbanden tussen schilderkunst en beeldhouwerij. Het spectrum van Halmers expositie in het “Kunstwegen Paviljoen” omvat zowel schilderkunst als fotografie en beeldhouwkunst, waarbij deze vormen evenwel niet op zichzelf staan, maar op verschillende manieren met elkaar verbonden en op elkaar betrokken zijn. Het duidelijkst komen deze relaties naar voren in het werk “Gagarin”. De titel heeft betrekking op Juri Gagarin, de eerste mens in de ruimte. Door het ruimteonderzoek, waarop “Gagarin” zich baseert, is de aardbol destijds als besloten levensruimte op revolutionaire wijze in het bewustzijn van de samenleving binnengedrongen. De beide werken “Wort von Gott” en “Skizze von Gott” staan daarentegen met hun hele traditionele gewicht in bewust contrast met de opvallende beeldcomposities die in de verte doen denken aan cartoonachtige silhouetten van gezichten. Zo geeft Dominik Halmer met zijn kunst op een al even intelligente als virtuose wijze uitdrukking aan onze hedendaagse tijd – een tijd waarin de kunst ongerijmdheden en tegenstellingen in deze wereld niet angstig uit de weg wil gaan, maar deze juist ten volle uitleeft en daarmee weer een geheel eigen orde schept.

Meer over Kunstwegen
Tegen het prachtige decor van het Vechtdal onderhoudt en ontwikkelt de Stichting Kunstwegen een ruim 160 km lange kunstroute. In het prachtige decor van Vechtdal Overijssel verrijkt de grensoverschrijdende kunstroute van Ohne (Bentheim) tot Zwolle het cultuurlandschap en de natuur langs de Vecht met ruim 75 beelden, objecten en installaties van hedendaagse kunstenaars van nationale & internationale allure. Kunstwegen maakt hoogwaardige kunst in de openbare ruimte toegankelijk voor een breed publiek, mede door de goede koppeling met de fietsroute LF16 en het toeristisch-recreatieve aanbod van het Vechtdal. Voor meer info: www.kunstwegen.nl en www.vechtdaloverijssel.nl. De stichting Kunstwegen heeft zich in een Europees samenwerkingsverband verbonden aan het Grafschaft Bentheim en de Stadt Nordhorn

Lees ook:Koningin Máxima en koningin Mathilde openen ‘Vormidable’ op Lange Voorhout Den Haag
Lees ook:Kunstbeurs Realisme 10
Lees ook:Prinses Beatrix opent Den Haag Sculptuur 2013: RUSSIA XXI
Lees ook:Openlucht kunstbeurs Art Laren
Lees ook:Massaal scholenbezoek ART ZUID Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>