TextielMuseum Tilburg krijgt Museumprijs 2017

De BankGiro Loterij Museumprijs 2017 gaat naar het TextielMuseum in Tilburg. Het museum liet het Rotterdamse Boijmans en het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch achter zich. Het museum ontvangt een ton, waarvan het de lang gekoesterde wens kan vervullen om een weefmachine aan te schaffen, waarop bezoekers theedoeken naar eigen ontwerp kunnen uitwerken.

Deze tiende editie van de uitverkiezing van Beste Museum trok een recordaantal stemmen, in totaal 80.930. Daarvan gingen er 32.115 (39,7 procent) naar het textielMuseum: ook een record, want nooit eerder gingen er zoveel stemmen naar één museum. De BankGiro Museumprijs bestaat sinds 1990 en is een van de grootste culturele publieksprijzen van het land. In iedere editie staat een bepaalde categorie centraal, dit keer was dat Design & Mode. De drie genomineerden, waaruit het publiek kan kiezen, worden door een vakjury geselecteerd.  Sinds Koningsdag zijn meesterstukken van ontwerper Jan Taminiau in het TextielMuseum te zien, samen met de mantel en japon die koningin Máxima die dag in Tilburg droeg.

Lees ook:Tot en met 1 april stemmen voor de Museumprijs 2013
Lees ook:Museumprijs voor Boijmans van Beuningen
Lees ook:Museumprijs voor Openluchtmuseum Arnhem
Lees ook:Tilburg Textielweekend 2010
Lees ook:Museum de Fundatie Zwolle beleeft topjaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>