Stedelijk Museum Amsterdam krijgt tientallen foto’s van Ed van der Elsken

Het Stedelijk Museum Amsterdam heeft 122 foto’s van fotograaf Ed van der Elsken (1925-1990) in handen gekregen: de helft is geschonken, de andere helft door het museum aangekocht. Van der Elsken maakte de bewuste foto’s tussen de jaren ’50 en ’80 in Amsterdam en op reizen door Japan en Afrika. 

Het Stedelijk bezit al meer dan 300 foto’s van Van der Elsken, maar die zijn vooral in Parijs geschoten. Tot en met zondag 21 mei is er in het museum een overzichtstentoonstelling te zien van het werk van de straatfotograaf, die geldt als een van de grootste Nederlandse fotografen uit de twintigste eeuw.

Lees ook:Ed van Elsken in Stedelijk Museum Amsterdam
Lees ook:Museum Hoorn op zoek naar materiaal Nederlands-Indië
Lees ook:‘Natuur in beeld’ in Museum De Mesdag Collectie in Den Haag
Lees ook:Winnaars World Press Photo in Nieuwe Kerk Amsterdam
Lees ook:Nieuwbouw Stedelijk Museum Amsterdam krijgt vorm

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>