Kunst- en antiekbeurs ART BREDA 2017 in voormalig Breda’s Museum

De vierde editie van de kunst- en antiekbeurs ART BREDA vindt dit jaar van 7 tot en met 14 mei plaats in de voormalige behuizing van Breda’s Museum in het centrum van Breda. Tickets: klik hier. De tot museum verbouwde 19de eeuwse kazerne aan de Parade ‘leent zich uitstekend voor het evenement, omdat de museale stukken hier uitstekend tot hun recht zullen komen’, meldt de organisatie. Om alle deelnemers te kunnen huisvesten komen er aan de voor- en achterzijde van het historische gebouw enkele tijdelijke paviljoens (bron: persbericht).

Zie ook: Breda Spanjaardsgat Festival

De deelnemende kunst- en antiekhandelaren en galerieën zien het als een voordeel dat zij met deze locatie in het centrum van Breda blijven. De beurs werd afgelopen drie jaar werd gehouden in speciaal gebouwde paviljoens op het Chasséveld en kan dit jaar niet zoals gepland verhuizen naar de nieuwe evenementenhal Breepark op de Bavelse berg. Dat gebouw blijkt niet voldoende gereed om het grote evenement naar behoren te huisvesten. In nauwe samenwerking met de gemeente Breda is daarom voor dit jaar een alternatieve locatie gevonden in het voormalige Breda´s Museum, dat in januari is gefuseerd met MOTI tot Stedelijk Museum Breda.

In en om de tot museum verbouwde 19de eeuwse kazerne aan het Chassépark presenteren ruim 60 kunst- en antiekhandelaren en galerieën voor hedendaagse kunst hun collecties. Omdat het museum niet alle deelnemers kan herbergen zijn voor het museum en op de binnenplaats twee paviljoens neergezet voor exposanten en één voor een Grand Café. Tevens is er buiten een Bubbles & Bites bar van Restaurant Wolfslaar. Verder er twee bijzondere exposities: het Drents Museum, dat daarvoor een brede keuze uit de vaste collectie zal maken met als thema ‘dieren in de kunst’ en het technologische kunstproject The Next Rembrandt: een door de computer ontworpen portret zoals dat door Rembrandt geschilderd zou kunnen zijn. Op basis van scans van Rembrandts oeuvre is de computer aangeleerd om te denken als Rembrandt. Het resultaat is een 3D-geprint schilderij.

Deelnemers

De samenstelling van het deelnemersveld van ART BREDA blijft gelijk aan de voorgaande edities. ART BREDA is een gemengde beurs met uitsluitend de allerbeste deelnemers op het gebied van kunst, antiek en design. Een professioneel georganiseerd evenement van hoog niveau, waarbij de deelnemers worden geselecteerd door het bestuur en commissies die garant staan voor kwaliteit. Het aanbod wordt voorafgaande aan de opening van de beurs beoordeeld door deskundige keuringscommissies. De beurs biedt plaats aan circa 100 deelnemers: (1) handelaren in oude kunst, antiek, juwelen, specialisten op onder meer het gebied van Art Nouveau, aziatica,uurwerken, zilver, kaarten en prenten, ikonen en tapijten (circa 65%) en (2) galerieën met hedendaagse kunst, fotografie, hedendaagse juwelen en modern design (circa 35%).

Bezoekers uit Nederland en Vlaanderen

Art Breda richt zich met name op Nederlandse en Belgische verzamelaars en liefhebbers van oude en hedendaagse kunst en antiek uit de hogere welstandsklasse. 80% van de bezoekers was afgelopen jaren 50 jaar of ouder en hoewel dit publiek zeer gewaardeerd wordt omdat het de tijd en de middelen heeft om de interesse voor kunst en aniek in daden om te zetten, wordt er naar gestreefd het publiek uit te breiden met iets jongere mensen. De vorige edities van ART BREDA trokken respectievelijk 17.000 en tweemaal  ruim18.000 bezoekers en de verwachting is dat dit aantal komend jaar zal toenemen.

Lees ook:Kunst- en antiekbeurs ART BREDA 2015
Lees ook:Artantique in Jaarbeurs Utrecht
Lees ook:ART BREDA 2014
Lees ook:ART & ANTIQUE FAIR in Autotron Rosmalen
Lees ook:Art en Antique Fair ‘s-Hertogenbosch 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>