Cirque du Soleil met ‘Varekai’ in Ziggo Dome Amsterdam

Cirque du Soleil is terug in Amsterdam met de voorstelling ‘Varekai’, van donderdag 20 tot en met zondag 23 april in de Amsterdamse Ziggo Dome. De wereldberoemde groep presenteerde dezelfde show in 2008 in de hoofdstad, toen in haar iconische tent ‘Grand Chapiteau’, op het parkeerterrein tegenover de Ziggo Dome (die destijds nog gebouwd moest worden).

‘Varekai’ is een kleurrijke sprookjeswereld, diep in het bos op de top van een vulkaan. In Romani, de taal van de Roma, betekent Varekai ‘waar dan ook’. Dominic Champagne schreef de productie, ‘als eerbetoon aan de nomadische ziel, aan de geest van de kunst en de circustraditie’. Cirque du Soleil brengt sinds 1996 shows naar Nederland, waaronder de met veel lof ontvangen ‘Saltimbanco’, ‘Quidam’ en ‘Dralion’. ‘Varekai’ ging in 2002 in Montréal in première en trok tot nu toe wereldwijd vijf miljoen bezoekers.

Lees ook:Cirque du Soleil met ‘Varekai’ in Amsterdam
Lees ook:Cirque du Soleil nog tot 24 mei in Amsterdam
Lees ook:Cirque du Soleil met ‘Kooza’ in Amsterdan
Lees ook:Cirque du Soleil met ‘Corteo’ in Amsterdam
Lees ook:Cirque du Soleil met ‘Amaluna’ in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>