In het hele land zijn 48 ‘gevaarlijke’ molens stilgelegd

Er zijn 48 ‘gevaarlijke’ molens in het hele land stilgelegd. Bouten kunnen zijn gescheurd en kunnen losraken, waardoor de wieken kunnen losschieten. Bij de molens in Schiedam en Haastrecht zijn al bouten losgeschoten, overigens zonder ernstige gevolgen. “We waren er op tijd bij’, zei Leo Endedijk, directeur van vereniging De Hollandsche Molen.

Het probleem speelt volgens Endedijk alleen bij molens die de afgelopen tien jaar voorzien zijn van ‘een bepaalde constructie’. Nederland telt 1.200 windmolens; bij de overige molens speelt het gevaar niet. Het is nog niet duidelijk hoe het euvel kan worden opgelost, zo kort voor de Nationale Molendagen (op 13 en 14 mei). De Hollandsche Molen wil dat de overheid in de kosten deelt, omdat de bewuste constructie ‘sis gebaseerd op richtlijnen van diezelfde overheid.’

Lees ook:Nationale Molendag 2015
Lees ook:Nationale Molendag 2017- 45e editie
Lees ook:Zaterdag 14 en zondag 15 mei: Nationale Molendag 2016
Lees ook:Nationale Molendag 2014
Lees ook:Nationale Molendag 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>