World Minimal Music Festival in Muziekgebouw aan ‘t IJ

Het Muziekgebouw aan ‘t IJ staat van woensdag 5 tot en met zondag 9 april vijf dagen in het teken van minimal music - ‘hypnotiserende ritmes en trance-opwekkende melodieën van grote Amerikaanse pioniers als Steve Reich enPhilip Glass, maar ook van eigen bodem met Louis Andriessens magnum opus De Materie, tijdens het World Minimal Music Festival.

De Nederlandse harpiste Lavinia Meijer heeft zich toegelegd op minimal music en verzorgt een aantal optredens. Simeon ten Holt staat bijna synoniem met zijn Canto Ostinato, maar zaterdag is zijn minder bekende werk Horizon te beluisteren. Naast concerten en openbare repetities vinden er lezingen, workshops en filmvertoningen plaats. Programma en tickets: zie website.

Lees ook:Componist Simeon ten Holt overleden
Lees ook:Kamermuziekfestival Almere
Lees ook:World Minimal Music Festival
Lees ook:Big Rivers 2013 in Dordrecht
Lees ook:AAA Festival Amsterdam – The Human Body

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>