Amsterdam: Opera Foreward Festival – tot en met 31 maart

Tot en met 31 maart presenteert De Nationale Opera in Amsterdam het Opera Foreward Festival (OFF), met opera’s en een uitgebreid programma rondom nieuwe kunsten en ideeën (programma en tickets: zie website). Hoofdlocatie is het Muziektheater aan de Amstel – het thuis van De Nederlandse Opera – maar er zijn ook voorstellingen in de Stadsschouwburg, het Compagnietheater en het Muziekgebouw aan ‘t IJ.

Een van de hoogtepunten is de productie Wozzeck van de Nederlandse Opera. Alban Berg schreef hiermee een van de meest vernieuwende opera’s van de 20e eeuw. De opera ‘werd een klassieker en de zeggingskracht is nog altijd onverminderd’: de kwetsbaarheid van de mens en hoe makkelijk een mens tot een wanhoopsdaad kan komen. Met de Nederlandse stersopraan Eva-Maria Westbroek in de rol van Marie.

Lees ook:Holland Festival 2015 in Amsterdam
Lees ook:Holland Festival: gratis Opera in het Park
Lees ook:Gala Christina Deutekom in Carré
Lees ook:Operapremière Tristan und Isolde van Wagner in Amsterdam
Lees ook:Koningin Máxima bij opening Holland Festival 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>