Dinsdag 21 maart – Happy Bachdag 2017

Dinsdag 21 maart is de geboortedag van Johann Sebastian Bach. Dat wordt voor de vierde maal gevierd met de Happy Bachdag, een bijzondere dag met concerten in Amsterdam, Utrecht, Nijmegen en Dordrecht. Op de meest uiteenlopende plekken is muziek te horen: in cafés en restaurants, maar ook in winkels, parkeergarages en sportscholen.

Zie ook: Opera Foreward Festival in Amsterdam

Bach werd op 21 maart 1685 geboren in het Duitse stadje Eisenach en overleed op 28 juli 1750 in Leipzig. Hij wordt beschouwd als de belangrijkste componist uit de Europese klassieke muziekgeschiedenis. Met Pasen in aantocht wordt Nederland traditioneel overspoeld door uitvoeringen van zijn Matthaeus (en Johannes) Passion, met als hoogtepunt uitvoeringen in het Concertgebouw en in de Grote Kerk van Naarden op Goede Vrijdag (dit jaar op 14 april). De Nederlandse Bachvereniging is bezig aan een huzarenstuk: alle werken van Bach verzamelen in All of Bach. Op de website verschijnt iedere week een nieuwe opname van een van zijn vele werken.

Lees ook:Nederlandse Paastraditie: uitvoeringen Matthäus Passion
Lees ook:Week voor Pasen: tijd voor de Matthäus Passion
Lees ook:Nederlandse traditie voor Pasen: uitvoeringen Matthäus en Johannes Passion
Lees ook:Matthäus Passion – een Nederlandse paastraditie
Lees ook:Matthäus Passion in de Paasweek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>