Eeuwenoude kunstwerk El Greco in De Nieuwe Kerk Amsterdam

Vanaf zaterdag 18 februari is in De Nieuwe Kerk in Amsterdam zeven weken lang het eeuwenoude kunstwerk Pentecostés  (circa 1600, Pinksteren) van El Greco (1541-1614) te zien. Het is het zesde schilderij in de serie Het Meesterwerk, waarin telkens een bijzonder kunstwerk wordt getoond. Het doek van El Greco is de oudste in de reeks.

Eerder waren De Heilige Familie van Rembrandt, The Last Supper van Andy Warhol en Calvary van Marc Chagall te zien. Pentecostés behoort tot de collectie van het beroemde Museo del Prado in Madrid. Op het doek is te zien hoe de heilige geest in vlammen neerdaalt op Maria en de apostelen, gebaseerd op het Pinksterverhaal uit het Nieuwe Testament.

Lees ook:Vrijdag 27 november opent prinses Beatrix tentoonstelling ‘Spaanse meesters uit de Hermitage’
Lees ook:Stedelijk Museum met ‘Heilig Vuur’ in Nieuwe Kerk
Lees ook:Boijmans Rotterdam: ‘Virtuositeit en verbeeldingskracht: Rembrandt-etsen uit eigen collectie’
Lees ook:Maria Ommegang 2011 Bergen op Zoom
Lees ook:Grootste schilderij Rembrandt komt tijdelijk naar Rijksmuseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>