Extra zomerconcerten in Elbphilharmonie Hamburg vanwege uitverkochte lopende seizoen

Vanwege de overweldigende belangstelling presenteert de Elbphilharmonie Hamburg extra zomerconcerten. De hele maand augustus biedt de Elbphilharmonie in de Grand Hall negentien zomerconcerten, waarbij een breed spectrum aan ensembles de zomeravonden vult. Elk van de vier weken kent een eigen thema: wereldmuziek, filmmuziek, jazz en klassieke muziek. Woensdag 15 februari om 11:00 uur start de online voorverkoop voor de zomerconcerten, met een maximum van vier kaarten per persoon (bron: persbericht).

Een muzikale zomer in Hamburg betekent: overdag met een ijsje in de hand op het strand aan de Elbe, ‘s avonds genieten van een van de negentien zomerconcerten. De zomerconcerten openen met de Cubaanse pianoster Roberto Fonseca, één van de drijvende krachten achter de tweede generatie van de Buena Vista Social Club. Salif Keïta, al jaren één van de grootste Afrikaanse artiesten, sluit de wereldmuziekweek af. Hoogtepunten van de filmmuziekweek zijn Rupert Julian’s The Phantom of the Opera met live muziek en de legendarische filmmuziek van James Bond tijdens Chasing 007. In de jazzweek van het festival verwelkomt de Elbphilharmonie het Omar Sosa Quarteto AfroCubano: latin jazz en Afrikaans spiritualisme. Het ensemble Anima Eterna Brugge sluit de zomerconcerten af met The Gershwin Project. iet gelukt om kaarten te bemachtigen voor de zomerconcerten? Geen zorgen: het muziekprogramma 2017-2018 wordt in april bekendgemaakt, de voorverkoop hiervan start in juni

Sinds de opening van de Elbphilharmonie zet de stad z’n geschiedenis als muziekstad consequent voort. In de HafenCity Hamburg, het grootste Europese binnenstad-ontwikkelingsproject tussen het UNESCO wereldcultuurerfgoed Speicherstadt en de haven, is de Elbphilharmonie Hamburg het nieuwe aantrekkingspunt voor alle inwoners en gasten van Hamburg. Het pand huisvest drie concertzalen met een veelzijdig muzikaal programma, veel ruimte voor muziekeducatie, een hotel, horeca en de openbare plaza, waar bezoekers op 37 meter hoogte een overweldigend uitzicht over de hele stad hebben. Boven het vroegere pakhuis A, waarin vroeger thee, tabak en cacao werden opgeslagen, reikt nu een nieuw gebouw 110 meter de lucht in.

Hamburg is met 1,8 miljoen inwoners de op één na grootste stad van Duitsland. Regio Hamburg is met 5 miljoen mensen een van de economisch sterkste en welvarendste regio’s in Europa. Als eeuwenoude haven- en handelsstad heeft Hamburg wereldwijde betrekkingen. De stad beschikt niet alleen over een bloeiende handel en logistieke sector, maar is tevens de mediahoofdstad van Duitsland. Hamburg is de groenste miljoenenstad in Europa – een vijfde van het stadsoppervlak bestaat uit water, waaronder: de Elbe en de kleinere Alster, die in het stadscentrum is opgestuwd tot een meer. Ambitieuze projecten als de HafenCity Hamburg, een rijk cultureel leven en de hoge levenskwaliteit langs het water hebben in de afgelopen jaren steeds meer toeristen naar de stad gelokt, zodat Hamburg inmiddels in de top tien van Europese stedenreisbestemmingen staat.

Lees ook:Elbphilharmonie Hamburg te zien in Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam
Lees ook:Expositie ‘David Bowie Is’ in Groninger Museum verlengd tot 10 april
Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam – vrijdag 2 t/m zondag 4 september
Lees ook:Wereldhavendagen 2015 in Rotterdam
Lees ook:Ouwehands Dierenpark opent grootste sidderalen-aquarium van Europa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>