Première ‘Adèle, Conny, Jasperina – de grote drie’ in Stadsschouwburg Utrecht

Maandag 13 februari vindt in de Utrechtse Stadsschouwburg de première plaats van ‘Adèle, Conny, Japerina – de grote drie‘. Drie beroemde theaterdiva’s die waarschijnlijk nooit echt samen op het toneel hebben gestaan. Ellen Pieters kruipt in de huid van Adèle Bloemendaal, Frédérique Sluiterman van Loo speelt Conny Stuart en Hanneke Drenth speelt Jasperina de Jong. De voorstelling toert door het hele land (speellijst: klik hier).

Conny Stuart (1913-2010) schitterde in onder mer musicals van Annie M.G. Schmidt (fragment: klik hier). Adèle Bloemendaal (1933-2017) overleed op 21 januari, kort voor de eerste try-outs van deze voorstelling. Ze had een dubbel-imago: van volkscomédienne tot literair vertolkster van prachtige songs. Jasperina de Jong werd in 1938 geboren en stopte in 2002 met haar werkzame leven. Zij werd vooral bekend door Cabaret Lurelei en haar One-Women shows.

Lees ook:Seth Gaaikema neemt afscheid in Stadsschouwburg Groningen
Lees ook:Fien de la Mar sprong op eerste paasdag 1965 uit het raam: ‘Om alles’
Lees ook:Adèle Bloemendaal (84) overleden
Lees ook:Première musical ‘Was Getekend, Annie M.G. Schmidt’ in DeLaMar theater
Lees ook:Première Sonneveld voor Altijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>