Tentoonstelling Jeroen Bosch krijgt ‘Kunst-Oscar’

De zeer succesvolle tentoonstelling over Jeroen Bosch, vorig jaar in Den Bosch en Madrid, heeft een prestigieuze internationale prijs gewonnen tijdens de uitreiking van de Global Fine Art Awards 2016 in New York, de ‘Oscars van de kunstwereld’. Er waren prijzen in elf categorieën. Het Noordbrabants Museum in Den Bosch en het Prado-Museum inMadrid wonnen samen in de categorie ‘Best Renaissance, ~barok, Old Mastes, Dynasties – solo artist’.

De tentoonstelling vorig jaar trok 421,000 bezoekers naar het Bossche museum, waar 17 van de 24 bewaard gebleven schilderijen van Jeroen Bosch te zien waren. Vorig jaar was het 500 jaar geleden dat de schilder in Den Bosch werd geboren. De tentoonstelling as te zien tot en met 8 mei en ging daarna naar het Prado in Madrid, dat al een aantal werken van Bosch bezit.

Lees ook:Kabinet trekt 5 miljoen uit voor Jeroen Bosch-jaar
Lees ook:Jeroen Bosch tentoonstelling in meivakantie nog langer open
Lees ook:Museum Boijmans Rotterdam: ‘Van Bosch tot Brueghel’
Lees ook:Den Bosch: tentoonstelling jeroen Bosch ook ‘s avonds open wegens grote drukte
Lees ook:Vrijdag 12 februari: koning opent tentoonstelling Jeroen Bosch in Noordbrabants Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>