Surrealistische boekpresentatie over Dalí in museum Boymans Van Beuningen

De verborgen dromen van Dalí is het derde deel in de succesvolle Blockbusters-reeks, die De Telegraaf omschreef als ‘Dan Brown voor de jeugd’. Op zondag 12 februari vindt de bijzondere boekpresentatie plaats in het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, hét surrealisme-museum van Nederland. Zaterdag opent hier de tentoonstelling ‘Gek van Surrealisme‘, met topstukken uit privé-verzamelingen van Salvador Dalí, René Magritte, Max Ernst en Joan Miró. De expositie is te zien tot en met 28 mei (bron: persbericht).

Zie ook: ART Rotterdam Week 2017

Zondag 14.00 uur wordt het boek ‘De verborgen dromen van Dalí’ van Kluitman-auteur Manon Berns op surrealistische wijze gepresenteerd door niemand minder dan Salvador Dalí zélf. Auteur Manon Berns wordt geïnterviewd, leest voor en signeert. Aansluitend vinden er workshops ‘cadavre exquis’ en ‘frottage’ door museumdocenten plaats, zijn er familierondleidingen en nemen de leden van het kinderbestuur je mee naar hun favoriete surrealistische kunstwerk. Ook kun je een selfie maken in de surrealistische fotostudio. De expositie en activiteiten zijn gratis toegankelijk voor kinderen.

De verborgen dromen van Dalí
De Blockbusters gaan op vakantie naar Spanje. Jimi, Juul en Lara zijn met Storm en zijn ouders mee om de vergunning voor een schilderij van Dalí te regelen. Storm zit vooral veel op zijn telefoon.Hij is boos en verdrietig vanwege een foto waarop het lijkt alsof hij met een meisje zoent. Maar dat is niet waar! Hij heeft verkering met Juul en zij is de enige die hij wel zou willen zoenen (maar hoe pakt hij dat aan?). De Blockbusters bedenken in Spanje een plan om het cyberpesten te stoppen. Ze gaan zelf misleidende foto’s maken, telkens gebaseerd op een werk van Dalí. Ondertussen gebeuren er vreemde dingen in het Spaanse vissersdorp. Wat hebben die met elkaar en met het schilderij van Dalí te maken?

De verborgen dromen van Dalí (€ 13,99, 10+) is in samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen verschenen bij uitgeverij Kluitman. Eerder verschenen: Het Picasso Mysterie en Het geheim van Monet. De kindermiddag bij Museum Boijmans Van Beuningen (Museumpark 18, Rotterdam) begint zondag 12 februari om 14.00 uur

Lees ook:Museumprijs voor Boijmans van Beuningen
Lees ook:Sleepover at Museum Boijmans Van Beuningen
Lees ook:Sleepover at Museum Boijmans Van Beuningen
Lees ook:Dure voetstappen in pindakaaskunstwerk
Lees ook:Kokoschka ‘Mensen en beesten’ in museum Boijmans van Beuningen Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>