ART Rotterdam Week 2017 – 8 t/m 12 februari

Woensdag 8 tot en met zondag 12 februari vindt de Art Rotterdam Week plaats, met kunstbeurzen, tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows. De focus ligt op jonge kunst en de link met Rotterdam. Hoogtepunt is de 18e editie van de kunstbeurs ART Rotterdam in de Van Nelle Fabriek,  het icoon dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO prijkt. Tickets en openingstijden: zie website (bron: persbericht).

Zie ook: Surrealisme in museum Boymans

De SS Rotterdam het domein van OBJECT Rotterdam, dé fair voor hedendaags design, van 10 tot en 12 februari dagelijks van 11 tot 19 uur. World Trade Center Rotterdam van 8 tot en met 12 februari het domein van de de Rotterdam Contemporary Art Fair, dagelijks van 11 tot 19 uur, vrijdag tot 21 uur en woensdag van 15 tot 22 uur. Op het Deliplein in Katendrecht vindt van 9 tot en met 12 februari Rotterdam Photo Festival plaats. Kunst en technologie gaan hand in hand tijdens Tec Art van 8 tot en met 12 februari in het Keilepand en Worm.

 In 2015 sprak Le Monde van ‘een van de beste kunstbeurzen van het afgelopen jaar’ en Huffington Post  vindt Art Rotterdam ‘horen tot de top vijf van de winterbeurzen’. De verwachtingen zijn dus hoog gespannen. Net als in eerdere jaren richt de beurs zich uitsluitend op jonge kunst en bestaat haar veelgeroemde presentatie uit een variëteit aan tentoonstellingsmodellen.

In het juryrapport van de AICA Oorkonde (International Association of Art Critics), figureert Art Rotterdam als genomineerde naast de Rijksacademie van Beeldende Kunsten en Witte de With Center for Contemporary Art. ‘Elk op hun eigen gebied top-of-the-bill‘, zegt het rapport dat Art Rotterdam roemt als ‘kunstbeurs die zich al jaren onderscheidt door een grote diversiteit en het talent om samenwerkingen aan te gaan’. Volgens rapport is de beurs ‘een conglomeraat van presentaties en activiteiten die de havenstad tot ’s-lands toonaangevende kunststad hebben opgewaardeerd.  Na een bezoek (of meerdere) heb je het gevoel helemaal bij te zijn qua Nederlandse contemporaine kunst.’

Lees ook:ART Rotterdam Week 2015
Lees ook:FIRST ART FAIR in Passanger Terminal Amsterdam
Lees ook:ART Rotterdam Week 2014
Lees ook:Realisme in Amsterdam: nét echt
Lees ook:ART BREDA 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>