‘Romanovs & Revolutie – het einde van een monarchie’ in Hermitage Amsterdam

In de Hermitage Amsterdam is zaterdag 4 februari de tentoonstelling ‘Romanovs & Revolutie – het einde van een monarchie‘ geopend. Tot en met 17 september zijn meer dan 250 objecten uit Rusland te zien op deze tentoonstelling die ‘exclusiviteit voor West-Europa heeft’.

Films, foto’s, toegepaste kunst en historische documenten vertellen het verhaal van een van de belangrijkste gebeurtenissen begin 20e eeuw. Het mondaine Sint-Petersburg en de bloeiende kunst van die tijd, het tsarenpaar en de politieke en sociale omstandigheden, waar de revolutie van 1917 een eind maakte aan 300 jaar heerschappij van de Romanovs over Rusland. Kantelpunt in de Russische geschiedenis is de moord op de tsarenfamilie in juli 1918. Een eeuw later is het allemaal exclusief in Amsterdam te zien.

Lees ook:Matisse tot Malevich in Hermitage Amsterdam
Lees ook:Hermitage is een hit
Lees ook:Tentoonstelling Peter de Grote in Hermitage Amsterdam
Lees ook:Topstuk uit kunstgeschiedenis in Hermitage Amsterdam
Lees ook:Russische liefde voor Franse kunst in Hermitage Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>