‘Leonardo da Vinci – Artist – Inventor – Genius’ in Beurs van Berlage Amsterdam

Vrijdag 27 januari opent in de Beurs van Berlage in Amsterdam de tentoonstelling ‘Leonardo da Vinci – Artist – Inventor – Genius‘. De expositie laat zien dat Da Vince veel meer was dan de schilder van de wereldberoemde ‘Mona Lisa‘: hij was ook een briljant wetenschapper en uitvinder. Da Vinci (1452-1519) was één en al Renaissance: hij opende in de 15e eeuw zijn geest, volgde zijn eigen nieuwsgierigheid en was in zijn denken en doen zijn tijd ver vooruit.

Bijna 500 jaar na zijn dood is de belangstelling voor zijn werk nog altijd enorm. Hij ging in Florence bij schilder en beeldhouwer Verrocchio in de leer en vervolgde vanuit Milaan zijn eigen weg, met meesterwerken als Het Laatste Avondmaal en de Mona Lisa (te zien in Louvre in Parijs). Ook zijn uitvindingen spreken tot de verbeelding. Reproducties van vliegende voorwerpen zijn nog altijd in bijvoorbeeld films te zien. In Amsterdam staan tientallen houten replica’s die bezoekers mogen aanraken en bedienen. ‘De bezoeker wordt meegenomen langs de mythes en legendes rond zijn leven en voelt aan den lijve hoe Da Vinci’s erfenis (…) een raampje in het hoofd openzet dat creativiteit toelaat.’ De tentoonstelling in tot en met 20 juni dagelijks te zien in de Beurs van Berlage, Damrak 243, van 11.00 tot 19.00 uur. Online tickets: zie website.

Lees ook:This Art Fair in de Beurs van Berlage
Lees ook:Alle Rembrandts in de Beurs van Berlage
Lees ook:Beurs van Berlage: 100 jaar BN’ers in de Reclame
Lees ook:Van Gogh, My Dream Exhibition in Beurs van Berlage Amsterdam
Lees ook:Infographic over Leonardo da Vinci

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>