OrbitFest: ‘Horizonverruimend Winterlichtfestival’ in Groningen

Vrijdag 16 tot en met zondag 18 december beleeft de stad Groningen (gelijktijdig met WinterWelVaart) voor de derde keer het Horizonverruimende Winterlichtfestival OrbitFest plaats. Met als thema Sentient Statues (standbeelden met bewustzijn) stellen noordelijke makers en hackers hun lichtinstallaties tentoon in ‘zonnestad Heliopolis’, het Groningen van de toekomst.

Fantasie en werkelijkheid komen samen in het Groninger Museum, de Synagoge Groningen, de Folkingestraat en op verschillende andere locaties in de binnenstad. Tijdens lichtworkshops kunnen bezoekers zelf aan de slag.  De tentoonstelling Rodin – Genius at Work, tot eind april te zien in in het Groninger Museum, was de aanleiding te kiezen voor Sentient Statues als festivalthema. Het festival is iedere dag te bezoeken van 15.00 tot 22.00 uur.

 

Lees ook:Groninger Museum verruimt openingstijden David Bowie-tentoonstelling
Lees ook:Vierhonderd jaar studenten in Groninger Museum
Lees ook:David Bowie vanaf 11 december in Groninger Museum
Lees ook:Groninger Museum extra open voor Bowie-fans – NS-trein met speciale Bowie-coupé
Lees ook:Groninger Museum: voor iedereen een tentoonstelling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>