Donderdag 15 december opent Illuminade – wandelroute van Amsterdam Light Festival

Sinds 1 december beleeft de hoofdstad voor de vijfde keer het Amsterdam Light Festival. Het festival bestaat uit twee onderdelen: de vaarroute Water Colors (tot en met 22 januari). Op 15 december opent de wandelroute Illuminade: tot en met 8 januari zijn ruim 20 lichtkunstwerken van internationaal toptalent te zien in de Weesper- en Plantagebuurt.

De wandelroute is 2,3 kilometer lang, loopt onder meer door de Hortus en het Wertheim Park en is op eigen gelegenheid – gratis – te belopen, maar je kunt ook een gids huren: er zijn verschillende typen rondleidingen. De kunstwerken zijn verlicht van 17.00 tot 23.00 uur (tijdens Oud & Nieuw tot 20.00 uur). Het thema van Water Colors is ‘A view on Amsterdam‘: alle kunstwerken bieden bezoekers een nieuwe kijk op de stad. De Illuminade staat in het teken van ‘Biomimicry, think like nature’. Biomimicry verbindt kunst en wetenschap door te leren van de natuur.

Lees ook:Vijfde editie Amsterdam Light Festival geopend
Lees ook:Donderdag 10 december start Illuminade: wandelen langs lichtkunstwerken in Amsterdam
Lees ook:Amsterdam Light Festival nodigt kunstenaars uit voor editie 2014
Lees ook:Laatste week Amsterdam Light Festival
Lees ook:Zesde editie Amsterdam Light Festival geopend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>