Amsterdam Art Weekend: donderdag 24 t/m zondag 27 november

@Erik Feenstra

Donderdag 24 tot en met zondag 27 november vindt de vijfde editie plaats van het Amsterdam Art Weekend. Vier dagen lang staat de hoofdstad in het teken van hedendaagse beeldende kunst, met de focus op jong talent. Ruim 50 culturele instellingen (galeries, musea en andere locaties) tonen de laatste ontwikkelingen en trends.

 

Tot en met zondag 29 november biedt Amsterdam Art een programma voor kunstprofessionals, verzamelaars en liefhebbers in het algemeen. Amsterdam is rijk aan aanstormend kunsttalent: in het weekend (26-27/11) is er gelijktijdig het jaarlijkse RijksacademieOpen en openen circa 45 beeldend kunstenaars de deuren van hun atelier. De Rijksacademie aan de Sarphatstraat 470 werd in 1870 door koning Willem III geopend met als doel nationaal talent voor Nederland te behouden en internationaal talent aan te trekken. Hier studeerden onder meer af: Mondriaan, Toorop en Appel.

Lees ook:Amsterdam Art Weekend 2014
Lees ook:Amsterdam Art Weekend
Lees ook:Prins Constantijn opent Amsterdam Art Weekend en RijksacademieOPEN
Lees ook:Nationale Kunstdagen 2013
Lees ook:Nationale kunstbeurs ARTArnhem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>