Diamantenjacht in Hermitage: zaterdag 29 en zondag 30 oktober

Zaterdag 29 en zondag 30 oktober organiseert de Hermitage Amsterdam een diamantenjacht. Tussen 10.00 en 11.30 uur en 13.00 en 14.30 uur kan iedereen in de tentoonstelling ‘Catharina, de Grootste‘ de letters zoeken die tezamen de locatie aanwijzingen waar de geslepen stenen verborgen liggen. De tentoonstelling over de langst regerende keizerin van Europa (1729-1796) is tot en met 15 januari in Amsterdam te zien.

De vinder mag de steen houden, maar slecht één van de geslepen stenen is een echte Gassan 121 – 0,17 crt diamant, die 505 euro waard is. De andere stenen zijn zirkoniasteen. Met het blote oog is het verschil niet te zien, daarom kunnen bezoekers de stenen laten controleren door de diamantexperts. Meedoen kan door opgave bij de kassa van het museum.

Lees ook:Rijksmuseum wil diamanten doodskop
Lees ook:Dutch Domino Team wil domino-traditie terughalen en record voor amateurbouwers breken
Lees ook:Rijksmuseum Amsterdam gaat herkomst koloniale objecten onderzoeken
Lees ook:Oer-Hollands icoon van Amerikaanse LEGO®-kunstenaar in Amsterdam EXPO
Lees ook:Dure sieraden gestolen tijdens laatste uur TEFAF

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>