Nationale Archeologiedagen: drie dagen horen, zien en graven door heel het land

Vrijdag 14 tot en met zondag 16 oktober vinden voor de tweede keer de Nationale Archeologiedagen plaats: dan kan iedereen kennis maken met alles wat de Nederlandse archeologie – volgens insiders – zo leuk en boeiend maakt. Veel uit het verre verleden ligt letterlijk onder onze voeten, in de bodem. Dat verleden komt deze dagen tot leven.

In het hele land zijn allerlei activiteiten: tentoonstellingen, wandelingen, fietstochten, lezingen, workshops, meewerken bij opgravingen en open dagen. De bedoeling is om deze dagen elk jaar in het eerste weekend van de vroegste herfstvakantie te houden. De week waarin het herfstvakantie is, varieert per regio Noord, Midden en Zuid. De vroegste herfstvakantie begint dit jaar op 15 oktober in Noord- en Midden-Nederland.

Lees ook:Nationale Archeologiedagen 2017
Lees ook:Handwerkbeurs in Van Nelle Fabriek
Lees ook:Herfstvakantie onverminderd populair – 700.000 Nederlanders eropuit in eigen land
Lees ook:Creatief Weekend en Patchwork & Quiltdagen in Expo Haarlemmermeer
Lees ook:Oktober – Maand van de Geschiedenis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>