Britse prinses Kate bezoekt Mauritshuis – dinsdag 11 oktober

Dinsdag 11 oktober brengt de Britse prinses Kate, echtgenote van prins William, een bezoekje aan het Haagse Mauritshuis. Reden voor de komst van de hertogin van Cambridge is de tentoonstelling ‘Hollanders in huis, Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection’. Daarna ontvangt de koning haar voor een lunch op Villa Eikenhorst in Wassenaar.

Tot en met 8 januari zijn 22 genrestukken uit de collectie van de Britse koninklijke familie. De befaamde collectie bevat hoogtepunten uit de oeuvres van schilders als Gerrit ter Borgh, Gerrit Dou, Pieter de Hoogh, Gabriël Metzu en Jan Steen. Voor het Mauritshuis zijn stukken geselecteerd van Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw. In die tijd was hun kunst uniek: niet bedoeld voor vorsten of kerk, maar voor de burgerij, met taferelen uit het dagelijks leven. Hoogtepunt van de tentoonstelling is ‘De muziekles’ van Johannes Vermeer uit circa 1660. Het schilderij werd in 1762 aangekocht door de Engelse koning George III en stond toen nog te boek als werk van Frans Mieris de Oude. Een ander topwerk is ‘Vrouw in een slaapkamer’ van Jan Steen uit 1663. Tickets en tijden: zie website.

Lees ook:Mauritshuis: schilderijen uit collectie Britse koningshuis maand langer te zien
Lees ook:Koningin Elizabeth leent topstukken uit aan Mauritshuis
Lees ook:Bewonderde Stad in Haags Mauritshuis
Lees ook:Museum Boijmans Rotterdam: ‘Van Bosch tot Brueghel’
Lees ook:Koning heropent Mauritshuis Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>