Open Monumentendag 2016 – zaterdag 10 en zondag 11 september

Zaterdag 10 en zondag 11 september vindt 30e editie plaats van de Open Monumentendag en zijn meer dan vierduizend monumenten in het hele land gratis te bekijken. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je anders niet snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Thema dit jaar is ‘Iconen en Symbolen’. Het thema sluit aan bij het Jheronimus Bosch-Jaar 2016: Pieter van Vollenhove opende afgelopen donderdag de Monumentendagen daarom op de Parade in Den Bosch.

Zie ook: Eropuit in september

Alle monumenten die meedoen, zijn te herkennen aan de Open Monumenten-vlag. Open Monumentendag valt op meerdere locaties samen met andere activiteiten. Zo houdt het havenstadje Elburg tot en met 10 september haar de jaarlijkse Botterdagen, Enschede het GOGBOT Festival, Leerdam de Nationale Glasdagen, is er een Architectuurtour door Amsterdam en beleeft Haarlem het cultuurfestival 023 Uur en Maastricht Het Parcours, als opening van het culturele seizoen in de regio. Liefhebbers van orgelmuziek kunnen zaterdag hun hart ophalen tijdens de Nationale Orgeldag. Veel kerken in het land openen hun deuren om het publiek te laten genieten van orgelconcerten.

Lees ook:Open Monumentendag – 9 en 10 september
Lees ook:Open Monumentendag, Nationale Orgeldag en Wereld Chocoladedag 2015
Lees ook:Open Monumentendag 2014 – thema: op reis
Lees ook:Open Monumentendag 2013
Lees ook:Open Monumentendag 2011

1 Reacties // Reageer

One thought on “Open Monumentendag 2016 – zaterdag 10 en zondag 11 september

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>