Vrijdag 26 augustus opent Cultura Nova 2016 in Heerlen

In de Zuid-Limburgse stad Heerlen vindt van vrijdag 26 augustus tot en met zondag 4 september de 26e editie van het internationaal theaterfestival Cultura Nova plaats. Sinds de eerste editie in 1991 biedt he tfestival theater, film, dans, muziek en beeldende kunst, vaak op ongewone locaties en in samenwerking met culturele en andere partners. Cultura Nova zoekt crossovers ‘met beeldende kracht en kwaliteit’, naar interactie tussen locatie en voorstelling en tussen voorstelling en publiek.

Zie ook: Preuvenemint Maastricht

Vrijdag wordt het zomerfestival om 21.30 uur geopend door de Spaanse groep La Fura dels Baus, samen met een groep vrijwilligers, op en rond het Burgemeester van Grunsvenplein bij het theater in Heerlen, het festivalterrein.  Dit jaar staan er twee bijzondere circusgezelschappen op het programma: Cirque Eloize uit Canada met ‘ID’ en Circus Circör uit Scandinavië met ‘Limits’. Nieuw dit jaar is de vertoning van een film in Park Urbania op het Festivalterrein, elke avond tussen 28 augustus en 3 september. De gekozen films zijn ‘anthologiefilms’: een verzameling korte verhalen in één film.  Vanaf zaterdag 27 augustus kan het publiek iedere avond tussen 17.30 en 19.30 uur dineren in de Spiegeltent.

Lees ook:Cultura Nova 2017 in Heerlen
Lees ook:Cultura Nova 2015 in Heerlen
Lees ook:Cultura Nova in Heerlen
Lees ook:Cultura Nova in Heerlen
Lees ook:Cultura Nova in Heerlen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>