De Parade sluit af in Amsterdam: 12-28 augustus

@Erik Feenstra

De Parade is van Utrecht doorgereisd naar Amsterdam. Het rondreizend  theaterfestival begint altijd in Rotterdam, daarna volgen Den haag en Utrecht en als sluitstuk Amsterdam. Van vrijdag 12 zondag 28 augustus staat De Parade in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam, pal naast de Utrechtsebrug, war het verkeer vanaf de A2 de stad binnenrijdt. Je kunt met de boot vanuit de binnenstad over de Amstel naar de Parade varen.

Zie ook: Sonsbeek TheaterAvenue en Noorderzon Festival Groningen

De kleurige tenten, de restaurants, terrassen, de nostalgische zweefmolen, de silent disco: al tientallen jaren vormen zij in een park in de vier grote steden een zelfvoorzienend dorp.  Naast theatertenten reizen er ieder jaar ook een restaurants en bars mee. Het programma bevat uiteenlopende theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen in de tenten, waarvan er veel speciaal voor de Parade zijn gemaakt. Daarnaast is er een uitgebreid kinderprogramma en iedere avond muziek. Gerenommeerde artiesten geven er graag hun zomervakantie voor op. Tickets en tijden: zie website. De Parade is voortgekomen uit het internationaal reizende theaterfestival ‘Boulevard of Broken Dreams‘, dat bestond van 1984 tot 1987.

Lees ook:De Parade verhuist van Den Haag naar Utrecht
Lees ook:Parade verhuist van Den Haag naar Utrecht
Lees ook:De Parade verhuist van Utrecht naar Amsterdam
Lees ook:Parade 2016 verhuist van Rotterdam naar Den Haag
Lees ook:De Parade verhuist van Rotterdam naar Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>