Tony Award voor Ivo van Hove (directeur Toneelgroep Amsterdam)

Ivo van Hove, de directeur van Toneelgroep Amsterdam (TGA), heeft in New York twee Tony Awards gewonnen, de meest prestigieuze Amerikaanse theaterprijzen. De van oorsprong Vlaamse theaterregisseur kreeg de prijs voor beste regisseur voor A View from the Bridge.

Vorig jaar ontving Van Hove voor deze regie ook al de Britse Olivier Award. Daarnaast kreeg Van Hove de prijs voor beste heruitvoering van een toneelstuk, ook voor A View from the Bridge, een toneelklassiekers van Arthur Miller dat oorspronkelijk werd opgevoerd in 1955. Het stuk gaat over een New Yorks stel uit de arbeidersklasse dat twee illegale arbeiders in dienst neemt.

Lees ook:Prestigieuze Drama League Award voor Ivo van Hove
Lees ook:Amsterdamse IJ-prijs 2016 naar Ivo van Hove
Lees ook:Google kiekt vijf attractieparken voor Street View
Lees ook:Louis van Gaal krijgt Anton Geesink Award
Lees ook:HEMA opnieuw beloond als beste nieuwkomer UK

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>