Zondag 10 april opent ART BREDA

IMG_20161019_141246Zondag 10 tot en met zondag 17 april wordt de derde kunst- en antiekbeurs ART BREDA wederom in het speciaal daarvoor gebouwde paviljoen op het Chasséveld gehouden. Ruim 90 gerenommeerde handelaren in oude kunst en antiek en hedendaagse galerieën uit Nederland, België, Luxemburg, Italië, Spanje en Duitsland presenteren bijzondere stukken uit hun collecties. ART BREDA heeft zich in enkele jaren een plaats verworven in de top van de kunst- en antiekbeurzen in de Lage Landen. Nu de AFSH in Rosmalen dit jaar niet doorgaat, is ART BREDA de enige voorjaarsbeurs voor kunst en antiek in Noord-Brabant (bron: persbericht).

ART BREDA biedt een uitgewogen mix van kunst en antiek uit alle culturen en perioden. Belangrijke handelaren in oude schilderkunst, algemeen antiek, 20ste eeuws design, Chinese kunst, Art Deco en specialisten op het gebied van klokken, juwelen, zilver en prenten presenteren hun recente aanwinsten. Ook de sectie moderne en hedendaagse kunst is zorgvuldig geselecteerd en omvat een breed scala van hedendaagse schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografie. De authenticiteit en kwaliteit van het aanbod wordt voorafgaand aan de opening van de beurs gecontroleerd door deskundige keuringscommissies, bestaande uit experts op uiteenlopende vakgebieden.

Op woensdagavond 13 april slaan ART BREDA en De Zwaan de handen ineen voor een zeer bijzondere avond; ART BREDA met ster. Het beursrestaurant wordt voor één avond overgenomen door Roland Peijnenburg en zijn chefs van De Zwaan. Zij zullen een serveren een speciaal samengesteld viergangen diner met bijpassende wijnen. Reserveren is aanbevolen en kan via http://www.restaurant-dezwaan.nl/reserveren  o.v.v. ART BREDA.

Het is inmiddels traditie dat op ART BREDA een bijzondere tentoonstelling wordt ingericht. De Bredase kunstinstellingen MOTI, Breda’s Museum en BredaPhoto slaan de handen ineen voor een unieke presentatie van de expositie Beeldjagers op ART BREDA: bijzondere beeldverzamelingen en het verhaal erachter. Beeldjagers zijn mensen die verzamelingen aanleggen van foto’s met thema’s die hen intrigeren: wachtende honden, Mickey Mouse portretten in alledaagse objecten… Beeldjagers hebben oog voor het (on)alledaagse, zo blijkt uit de vele collecties op het online platform beeldjagers.org.

Data en openingstijden ART BREDA, Chasséveld, Breda

Opening  zaterdag 9 april 14.00 – 21.00 uur (alleen voor genodigden en pers)

zondag 10 t/m dinsdag 12 april: 11.00 – 18.00 uur
woensdag 13 t/m vrijdag 15 april: 12.00 –  21.00 uur
zaterdag 16 en zondag 17 april: 11.00 -  18.00 uur

Toegangsprijs € 15,-, jonger dan 18 jaar: € 10,- kinderen onder begeleiding tot 12 jaar gratis

Lees ook:Kunst- en antiekbeurs ART BREDA 2015
Lees ook:ART & ANTIQUE FAIR in Autotron Rosmalen
Lees ook:ART BREDA 2014
Lees ook:Art en Antique Fair ‘s-Hertogenbosch 2014
Lees ook:Art & Antiques Fair ‘s-Hertogenbosch in Autotron

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>