Nieuw werk van aanstormende kunstenaars bij Unfair Amsterdam

Tot en met zondag 3 april is de Zuiveringshal van de Westergasfabriek de plaats waar Unfair Amsterdam 2016 zijn publiek voor de derde keer verwelkomt. De tentoonstelling annex kunstbeurs biedt nieuw werk van circa 40 aanstormende en gevestigde kunstenaars. Tezamen geven zij een museaal overzicht van de generatie die nu doorbreekt. Unfair Amsterdam geeft een overzicht van het hedendaagse kunstaanbod en biedt bezoekers de kans een nieuwe generatie kunstenaars te ontmoeten en persoonlijke contacten te leggen (bron: persbericht).

Met een nieuw project, Unframed, presenteert Unfair exclusieve en gelimiteerde geborduurde prints. Een deel van de beurs is ingericht als arena, met lezingen, workshops, interviews en performances. Speciaal voor Unfair Amsterdam maakt mister Motley samen met onder andere ‘Ja Ja Ja Nee Nee Nee’ een dagelijks radioprogramma op locatie. Op zijn website is iedere uitzending als podcast beschikbaar, maar er is ook achtergrondinformatie over kunstenaars en hun werk te vinden. Op 2 april vis er een thema-avond in samenwerking met Pakhuis de Zwijger. Onder de titel International Collaborations wordt gekeken hoe de Nederlandse cultuursector zich verhoudt tot een steeds verder globaliserende kunstwereld. Gesprekspartners zijn Nederlandse, in niet-westerse landen werkende kunstenaars en instellingen en buitenlandse kunstenaars die in Nederland terecht zijn gekomen.

 

Lees ook:Unfair Amsterdam: benefietveiling Christie’s, beurs Westergasterrein, themadagen Unfair Utopia
Lees ook:Realisme, de beurs voor hedendaagse figuratie in Amsterdam
Lees ook:Amsterdam Art Weekend
Lees ook:Art Square Amsterdam, gast van de Hermitage 14-17 april
Lees ook:Koningin Máxima opent Outsider Art Museum in de Hermitage Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>