Standbeeld mijnverleden in centrum Heerlen komt er niet

Heerlen werd in de vorige eeuw een welvarende stad vanwege de mijnbouw. In het kader van M2015, het Jaar van de Mijnen, had er in het centrum van de Zuid-Limburgse stad een standbeeld zullen verrijzen die herinnert aan het mijnverleden, maar die komt er niet. Het was niet duidelijk of ‘het vereiste draagvlak wel aanwezig was’, aldus wethouder Jordi Clemens (SP), initiatiefnemer van het kunstwerk. 

Het ontwerp van kunstenaar Hans Reijnders werd in augustus door een jury met onder meer architect Jo Coenen unaniem gekozen om uitgevoerd te worden. De kunstenaar kreeg in januari te horen dat het feest niet doorging.

Lees ook:Amsterdam: Beurspassage feestelijk geopend
Lees ook:Gronings Ontzet 2012
Lees ook:Rijksmuseum wil diamanten doodskop
Lees ook:Vrouw loopt dwars door kunstwerk
Lees ook:Oliebollen in Amsterdam vallen vies tegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>