Boekenweek 2016: ‘Was ich noch zu sagen hätte’

Zaterdag 12 tot en met zondag 20 maart vindt de 81e Boekenweek plaats, onder het motto ‘Was ich noch zu sagen hätte‘, omdat Nederland en Vlaanderen dit jaar centraal staan op de grote internationale boekenbeurs van Frankfurt (2017: klik hier). Ieder jaar schrijft een auteur het Boekenweekgeschenk, gratis bij aankoop van tenminste € 12,50 aan boeken: dit keer is dat ‘Broer’ van Esther Gerritsen. Met dit boek onder je arm kun je zondag 20 maart gratis reizen met alle treinen van onder meer de NS, de hoofdsponsor van de Boekenweek.

De Boekenweek wordt sinds 1946 traditioneel geopend met het Boekenbal, dit jaar voor de 65e keer, op vrijdag 11 maart in de Stadsschouwburg in Amsterdam.  Eens per jaar komen de schrijvers ‘uit hun zolderkamertjes gekropen’ om hier ‘uit hun dak te gaan’, aldus insiders. Velen van hen betreuren het dat dit in de hele wereld unieke feest steeds meer wordt bevolkt door BN’ers en mensen die dat zouden willen zijn. Het publiek kan naar het slotfeest (het Boekenbal voor de lezers) op zaterdag 19 maart in De Vereeniging in Nijmegen.

De Boekenweek promoot sinds 1932 tien dagen in maart het (Nederlandse) boek, met lezingen, signeersessies en debatten in het hele land. Naast het Boekenweekgeschenk verschijnt het Boekenweekessay (voor 2,50 euro in de boekhandel te koop), dit jaar ‘Zink’ van David van Reybrouck. Deelnemende openbare bibliotheken geven een gratis Boekenweekmagazine weg.

 

Lees ook:Boekenweek 2014 gaat van start met Boekenbal
Lees ook:Boekenweek 2017 – thema ‘Verboden vruchten’
Lees ook:Boekenweek 2011 – Geschreven portretten
Lees ook:Boekenweek 2015 – ‘Waanzin, te gek voor woorden’
Lees ook:Het is weer boekenweek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>