Vrijdag 12 februari: koning opent tentoonstelling Jeroen Bosch in Noordbrabants Museum

Vrijdag 12 februari opent koning Willem-Alexander de tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch – visioen van een genie’  in het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Voorafgaand aan de opening is er een bijeenkomst in de Sint Jans Kathedraal en een publieksprogramma op de Parade. Eerder was er sprake van dat de Spaanse koning Felipe ook zou komen, maar door de moeizame vorming van een nieuw Spaans kabinet blijft hij in Madrid.

Zie ook: Kunstpark Soestdijk

De NOS doet verslag van de opening, life vanaf 13.15 uur op NPO 1 en een nabeschouwing vanaf 20.35 uur op NPO 2. Voor het eerst zijn een groot deel van de werken van de rond 1450 in Den Bosch geboren kunstenaar bijeen. Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Jeroen Bosch is overleden. Om die reden is er het hele jaar de culturele manifestatie Bosch500: naast de tentoonstelling in het Noordbrabants Museum zijn er in Den Bosch en elders in Noord-Brabant meer dan 90 culturele evenementen en projecten.

Lees ook:Tentoonstelling Jeroen Bosch krijgt ‘Kunst-Oscar’
Lees ook:Den Bosch: tentoonstelling jeroen Bosch ook ‘s avonds open wegens grote drukte
Lees ook:Museum Boijmans Rotterdam: ‘Van Bosch tot Brueghel’
Lees ook:Kabinet trekt 5 miljoen uit voor Jeroen Bosch-jaar
Lees ook:Jeroen Bosch tentoonstelling in meivakantie nog langer open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>