‘David Bowie Is’ en ‘Labyrinth’ op 25 en 27 januari in tien bioscopen van Pathé

Naar aanleiding van het overlijden van David Bowie vertoont Pathé in tien bioscopen twee producties over en met de Britse zanger en acteur: maandag 25 januari, 19.00 uur de documentaire David Bowie Is en woensdag 27 januari, 19.00 uur de speelfilm Labyrinth. Tickets zijn te koop via www.pathe.nl en aan de kassa van de bioscopen. De tien bioscopen: Pathé Tuschinski (Amsterdam), Pathé De Kuip (Rotterdam), Pathé Buitenhof (Den Haag), Pathé Amersfoort, Pathé Arnhem, Pathé Breda, Pathé Eindhoven, Pathé Groningen, Pathé Haarlem, Pathé Maastricht (bron: persbericht).

Zie ook: Expositie David Bowie Is in Groninger Museum verlengd tot 10 april

ma 25 jan: DAVID BOWIE IS: Een documentaire van Hamish Hamilton, gefilmd tijdens de slotavond van de gelijknamige tentoonstelling in het Londense Victoria & Albert Museum. De expositie toont een unieke collectie foto’s, albumcovers, handgeschreven teksten, dagboeken, concertkleding, decors, muziekvideo’s en andere bijzondere voorwerpen uit het David Bowie Archief. De tentoonstelling was het grootste succes uit de geschiedenis van V&A en maakt nu een al even succesvolle wereldtournee. De expositie was al te zien in Toronto, Sao Paulo, Berlijn, Chicago en Parijs en staat nu in Groningen.

wo 27 jan: LABYRINTH: David Bowie als The Goblin King en Jennifer Connelly als Sarah spelen de hoofdrollen in deze klassieke fantasyfilm van Jim Henson uit 1986. Om hem in slaap te krijgen vertelt de jonge Sarah haar kleine broertje Toby een sprookje. Daarmee tovert ze echter per ongeluk The Goblin King uit een fantasiewereld tevoorschijn. Hij ontvoert de baby en neemt hem mee naar zijn kasteel midden in een labyrint. Om te voorkomen dat de baby in een goblin wordt veranderd, een duivelse dwerg, moet Sarah hem voor middernacht redden.

 

Lees ook:‘David Bowie Is’ woensdag 5 november in dertien bioscopen van Pathé
Lees ook:Expositie ‘David Bowie Is’ in Groninger Museum verlengd tot 10 april
Lees ook:Groninger Museum verruimt openingstijden David Bowie-tentoonstelling
Lees ook:Groninger Museum extra open voor Bowie-fans – NS-trein met speciale Bowie-coupé
Lees ook:Film David Bowie op Grote Markt Groningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>